måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Carola måste dölja nya frissan i SBAB:s kändistäta säsongsavslutning

Publicerad: 30 november 2021, 09:53

Det blir en konfliktfylld final av ”Boendeekonomi är jättekul!”. Förutom de ordinarie skådespelarna i serien, Björn Gustafsson, Erik Haag och Nour el Refai, dyker Carola Häggkvist, Kalle Moraeus och Marianne Rundström upp i olika roller.

Ämnen i artikeln:

SBABReklamfilm

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Kommunikationskonceptet Boendeekonomi är jättekul! lanserades av SBAB tillsammans med den dåvarande byråpartnern Doe Blomberg Gottberg (i dag Emakina DBG) 2017. Kommunikationen syftar till att utmana den traditionella bilden av hur en bank ska kommunicera. Det började med en fullsatt show om boendeekonomi i Globen med Sveriges humorelit. Året efter lanserades en musikvideo om boendeekonomi med Björn Gustafsson som fick över 6,5 miljoner visningar på nätet.

I år har temat varit fest. I en serie avsnitt har tittarna fått följa Erik Haag, Björn Gustafsson, och Nour el Refai med flera när de har letat bostad åt Björn och sedan planerat för att arrangera världens största inflyttningsfest. I de senaste avsnitten stötte de på problem, någon hade bokat av festen och spänningen steg när det visade sig att det var Nour el Refai som var sabotör.

Under säsongsavslutningen trappas konflikten upp mellan Björn och Nour. De möts i en tv-debatt som leds av den forne SVT-profilen Marianne Rundström. Bakom kulisserna blir det hett – Björn Gustafsson blir allt mer nervös och Kalle Moraeus kämpar på med blöjbyten. Carola Häggkvist är på plats för att göra reklam för sin julshow men en ”olycka” i sminket gör att hennes frisyr måste döljas under en tomteluva.

– SBAB har satsat fullt ut på humor med ett utbildande innehåll. Det tycker jag är väldigt modigt och samtidigt smart – om man vill öka kunskapen om något är det listigt att förklä de lite tråkigare delarna i en rolig dräkt. Där tänker SBAB lite som en förälder som blandar barnens medicin med lite sylt. Fast istället för medicin är det boendeekonomi och istället för sylt är det humor. Man får skratta och samtidigt har man lärt sig massor nästan utan att märka det, säger Erik Haag i ett pressmeddelande.

Kalle Moréaus, Nour el Refai, Marianne Rundström, Carola Häggkvist, Björn Gustafsson och Erik Haag.

 

 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev