Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Circle K och Visit Norway svarar på Will Ferrells Norgeattack

Publicerad: 8 februari 2021, 10:11

Will Ferrells Super Bowl-reklam för Gereral Motors har hysteri i Norge eftersom skådespelaren förkunnade sin avundsjuka mot nationen. Nu reagerar flera annonsörer på filmen, bland andra Circle K och Visit Norway som slängde ihop produktionen på kort tid.


Ämnen i artikeln:

Circle KNorge

”Visste du att Norge säljer mycket mer elbilar per capita än USA? Norge!? Jag accepterar inte det ”.

General Motors reklamfilm med skådespelaren Will Ferrells var en av de mest omtalade reklamfilmerna inför Super Bowl. I Norge har flera annonsörer hakat på tåget och svarat på biljättens kampanj. Resumé har sedan tidigare rapporterat om BKK:s svar.

I går släppte Circle K filmen  ”Vi är redo”. I den första filmen spelar skådespelaren Silje Torp Færavaag huvudrollen tillsammans med anställda på Circle K. Processen har gått snabbt, filmen på en av kedjans stationer i Norge under helgen. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– På fredagen löste vi idén, och på lördag producerade vi filmen på bara två minuter. Vi har arbetat med Circle Ks globala team och huvudfokus ligger på den amerikanska marknaden. Så det har skett mycket samordning med amerikanerna, säger partner och konsult Christian Steen på The Oslo Company till Kampanje och tillägger:

– Vi filmade som galningar.

Visit Norge driver med Will Ferrells geografikunskaper med en film på temat ”Var är du”
där tre ivriga syskon försöker hjälpa skådespelaren att hitta vägen till Norge. De uttrycker också besvikelse över hans geografiska kunskaper. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.I General Motors åker Will Ferrell till Norge för att ”slå dem i ansiktet”, men hamnar både Finland och Sverige i stället. Idén till filmen som spelades in i fredags togs fram inhouse. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Circle KNorge

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.