söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Circle K vill att du blir schysstare mot deras butikspersonal

Publicerad: 22 maj 2023, 09:25

Kedjan vänder på metoden för etablerade kundundersökningar genom att kunderna får värdera sitt eget beteende.

Ämnen i artikeln:

Circle KKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Som en av Sveriges största butikskedjor vill Circle K vända på perspektiven och lyfta frågan om hur man som kund bemöter servicepersonal. I dag startar ett pilotprojekt på tre stationer i Stockholm, där idén är att vända på metoden för etablerade kundundersökningar.

Kunderna kommer få värdera sitt eget beteende på en terminal vid ingången under frågan: ”Vilken typ av kund är du i dag?”. Den frågan kommer att möta kunder på tre utvalda Circle K-stationer under en tid framöver. Ambitionen är att starta en dialog om vikten av att behandla servicepersonal på ett respektfullt sätt.

– Det märks en trend som går åt fel håll i samhället där vi bland annat ser en ökning av antalet trakasserier mot butikspersonal. Vi vill uppmärksamma och motverka det problemet genom att uppmana till ökad respekt för alla de som dagligen ger oss service av olika slag, säger Tomas Sköldulf, director people på Circle K i ett pressmeddelande.

En egen intern undersökning från 2022 visade att varannan medarbetare på Circle K:s stationer i Sverige utsatts för någon form av diskriminerande behandling av kunder.

Att använda de välbekanta kundupplevelseterminalerna – men vända på funktionen är nästa steg i ett långsiktigt arbete,

– Vi kände direkt att det här var ett smart och lite oväntat sätt att få kunderna att tänka till innan de går in i butiken. Även om vi har fantastiska kunder nästan jämt, så händer det att personalen måste hantera arga eller respektlösa kunder. Det kan vi som arbetsgivare inte acceptera, kommenterar Tomas Sköldulf.

Projektet kommer att rullas ut på tre stationer i Stockholmsområdet under en testperiod. Om det faller väl ut finns möjligheten att utöka till fler stationer över hela landet. Kampanjen genomförs tillsammans med HappyOrNot och deras svenska partner Happy Team, som står för terminalerna och mjukvaran.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev