Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Civil Rights Defenders gratulerar diktatorer i ny kampanj 

Publicerad: 17 november 2020, 11:03

För att uppmärksamma övergrepp mot demokratin går människorättsorganisationen Civil Rights Defenders ut i en ny kampanj där de grattar några av världens mest ökända auktoritära ledare till kommande valsegrar. Kampanjen är framtagen av Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

Civil Rights DefendersÅkestam HolstWikberg&FriskBKRY

Åkestam Holst har tagit fram kampanjen där Syriens Bashar al-Assad Ungerns Viktor Orbán och Rysslands Vladimir Putin retuscherats till åldern de skulle ha vid framtida val. Annonserna är en del av Civil Rights Defenders insamlingskampanj som ska påminna allmänheten om det absurda i riggade val och illustrera den framtid som väntar om vi inte stöttar de som kämpar för fria och demokratiska val.

– Människorättsförsvarare världen över riskerar varje dag sina liv för människors rätt till fria, rättvisa och demokratiska val. Trots pandemin har de drivit sin kamp, men de behöver ytterligare stöd för att kunna fortsätta göra motstånd när oppositionspolitiker fängslas, rättsstaten utmanas och fria medier tystas. Genom dessa gratulationer vill vi visa vad som händer när ett val inte längre är ett val, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders i en kommentar och fortsätter:

– Vi ville skapa en stark påminnelse om hur de här auktoritära ledarna år efter år lyckas säkra sin egen makt. Om deras odemokratiska sätt inte utmanas så finns risken att kampanj-bilderna blir verklighet. Men i Syrien, Ryssland och Ungern finns människorättsförsvarare som varje dag kämpar för att ändra det här - och vi måste se till att de får allt stöd de behöver för att lyckas, fortsätter John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders. 

Redan under måndagen plockades kampanjen upp av ungersk media och blev en av dagens största nationella nyheter, med över 30 artiklar - bland annat på landets största nyhetssajt Index och på en av Ungerns största tv-kanaler RTL Híradó. Även Zoltán Kovács, talesperson för Viktor Orbán, twittrade ilsket under måndagen om kampanjen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Kampanjen går i print, utomhus och digitalt. Kampanjen har tagits fram av Åkestam Holst NoA i samarbete med intern projektgrupp på Civil Rights Defenders, Wikberg&Frisk, BKRY NoA och Bildinstitutet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.