Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Clara Henry i samarbete med Stadium och Asics – vill inspirera svenskar till att röra på sig

Publicerad: 14 juli 2022, 11:00

Samarbetet innebär att Clara Henry under ett års tid kommer att vara ambassadör för Asics tillsammans med Stadium.

Asics och Stadium inleder ett långsiktigt gemensamt samarbete tillsammans med Clara Henry, komiker, författare, skådespelare och programledare.


Ämnen i artikeln:

Clara HenryStadiumNyheter

Clara Henry började träna ultralöpning under pandemin och har kört både Vasaloppet och flera maratonlopp, bland annat för Barncancerfonden. Asics, Stadium och Clara Henry hoppas nu att de tre tillsammans ska kunna inspirera till rörelse och uppleva glädjen till löpningen och den positiva fysiska och mentala påverkan som löpningen ger.

”Det finns få grejer som gör mig stoltare än när folk skriver till mig och berättar att de aldrig gillat att träna, men efter att de läst om mitt Vasalopp, maratonlopp eller annan fysisk utmaning så har de snörat på sig löparskorna för första gången på flera år. Det känns så himla viktigt att inspirera till rörelse och därför känns mitt samarbete med Asics och Stadium helt makalöst roligt. Vi tre är en perfekt treenighet, med precis samma syn på träning och hälsa – det vill säga att det handlar om samhörighet och glädje men också en förutsättning för god psykisk och fysisk hälsa.”, skriver Clara Henry i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att Clara Henry under ett års tid kommer att vara ambassadör för Asics tillsammans med Stadium för att inspirera till löpning. Den målgrupp som partnerna vill nå genom samarbetet är främst kvinnor i åldern 25-34 år.

”Vi på Stadium drivs av att få så många människor som möjligt till en mer aktiv livsstil som vi menar ger en högre livskvalitet för de allra flesta. En övertygelse som vi delar med Asics i vårt kunderbjudande och som ligger till grund för det här samarbetet med att inspirera Sverige till rörelse. Stadium ska vara en självklar destination för både initierade löpare som förde som precis ska börja springa.”, skriver Pino Roscigno, commercial & drand Director, Stadium.

Tidigare i år presenterade Asics en global studie där man mätte personers mentala hälsa. Studien visade ett positivt samband mellan träning och mental hälsa. Forskningsresultatet visade också att 15.09 minuters träning är allt som krävs för att uppleva en positiv påverkan på vår mentala hälsa.

Resultatet för Sverige visade att landet kom på 13:e plats av 16 länder och att kvinnor mådde sämre än män, något som Asics vill hjälpa till att ändra på.

Clara representeras av We are era som är en digital byrå som kombinerar kreatörer, content och produktion.

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

Clara HenryStadiumNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.