Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Coca-Cola rullar ut nyversion av den ikoniska julkampanjen

Publicerad: 29 november 2021, 10:37

Coca-Colas nya kommunikationskoncept ”Real Magic” har blivit omdiskuterat. Nu rullar varumärket ut en uppdaterat version av den klassiska reklamfilmen ”Holidays are coming” från 1995.


Ämnen i artikeln:

Coca Cola

Coca-Cola meddelade i oktober att vaumärket kommer fokusera mindre på tv-reklam, och i stället skapa ett ”ekosystem” av upplevelser mot konsumenten och skapa fler beröringspunkter. Allt sker under det nya kommunikationskonceptet ”Real Magic” som bland annat har kritiserats av marknadsföringsprofessorn och skribenten Mark Ritson.

”Jag kämpar för att komma ihåg när en så stor uppbyggnad någonsin har gjorts för en så vardaglig, meningslös liten kampanj”, skrev Mark Ritson i Marketing Week tidigare under november månad med anledning av Dentsus nya kampanj under det nya konceptet som lanseras på 90 marknader världen över.

Men varför helt överge ett vinnande koncept? Under julen väljer Coca-Cola vid sidan av sitt nya kommunikationsgrepp lansera kampanjer med det klassiska budskapet ”Holidays are Coming”.

Denna slogan dök upp i en reklamfilm för Coca-Cola första gången 1995, i samarbete med WB Doner. Sedan dess har den upplysta lastbilen med läsk dykt upp varje år i Coca-Colas julkampanjer. 

I Storbritannien började en långtradare sin turné nerför den brittiska ön under förra veckan. Varumärket planerar att göra så många stopp som möjligt fram till jul och städerna som får besök kommer att avslöjas på Coca-Colas sociala medier, skriver Campaign. Initiativet är framtaget av N2O, som tidigare arbetat med Coca-Cola i flera aktiveringar.  

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

2018 lanserade Coca-Cola en uppdaterad version av ”Holidays are coming” tillsammans med Ogilvy Berlin. På den brittiska marknaden är årets reklamfilm en nedkortad och uppdaterad version av den 26 år gamla originalfilmen.

Coca-Colas första reklamfilm under konceptet ”Holidays are coming” från 1995.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coca Cola

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.