Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Coca-Cola satsar på att sponsra svenska artisters musikvideos

Publicerad: 7 maj 2021, 13:19

I videon till Omar Rudbergs nya singel ”Alla ba ouff” figurerar varumärket flitigt.


Ämnen i artikeln:

Coca-ColaUnited Screens

Coca-Cola har sedan ett par år en uttalad satsning om att bli en del av den svenska populärkulturen. Nu tar man nästa steg genom en ny satsning på sponsring av svenska artisters musikvideos och marknadsföring. Först ut i samarbetet är den tidigare FO&O-medlemmen Omar Rudberg.

– Vi är oerhört glada att kunna berätta att Omar Rudberg är först ut i vår stora musiksatsning och vi hoppas att fansen kommer att uppskatta både låten och musikvideon till ”Alla ba ouff”. Vi ser också fram mot att presentera resterande artister inom kort, säger Victoria Adolfsson, varumärkeschef Coca-Cola i Sverige.

Samarbetet sker via United Screens Music.

– Satsningen på musik i Sverige är något nytt för oss på Coca-Cola. Den svenska musikscenen växer lavinartat och vi är glada att kunna jobba med några av de bästa artisterna som landet har att erbjuda. Tillsammans med de talangfulla och kreativa artisterna har vi lyckats skapa fantastiska musikvideos som berör och engagerar. Äntligen får alla fans ta del av dem, säger Victoria Adolfsson.

Liknande samarbeten, där ett varumärke sponsrar i utbyte mot exponering av exempelvis produkter, har de senaste åren blivit allt vanligare i USA. Förra året syntes inte bara Nike-produkter i Drakes ”Laugh now, cry later”-video utan även andra Nike-kontrakterade profiler. Videon i sig spelades in i Nikes högkvarter i Oregon och Drake har själv släppt flera högprofilerade samarbeten med Nike.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coca-ColaUnited Screens

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.