Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Coca-Colas klassiska reklamfilm gör comeback inför julen

Publicerad: 14 november 2022, 09:40

Coca-Colas ikoniska ”Christmas truck” syntes första gången i tv-rutan under julen 1995.

Coca-Colas klassiska julreklamfilm ”Holidays Are Coming” visades senast i Sverige för 15 år sedan. Inför julen 2022 är det dags för comeback.

Ämnen i artikeln:

Coca-ColaNyheterJulkampanjReklamfilm

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Coca-Colas klassiska ”Christmas truck” syntes första gången i tv-rutan under julen 1995 som en del av varumärkets återkommande kampanj ”Holidays Are Coming”, sannolikt en av de mest välkända julkampanjerna. Under de senaste åren har Coca-Cola dock satsat på ett annat kommunikationskoncept kallat ”Real Magic”. 

Men nu är det dags för ”Holidays Are Coming” att göra storstilad comeback, skriver Coca-Cola i ett pressmeddelande. Filmen visades senast i Sverige för 15 år sedan. Samtidigt berättar Coca-Cola att de ”lyssnat på svenska folket” som under flera års tid efterfrågat den ikoniska julfilmens återkomst. Från och med i dag, den 14 november, kommer man kunna se den på både linjär tv, på bio och i Coca-Cola's sociala kanaler. 

Samtidigt satsar dryckesföretaget på att sprida julstämning genom att bjuda in till olika upplevelser i huvudstaden under december månad. Det gör man bland annat genom att gå in som huvudsponsor av Winter Wonderland på Gröna Lund, en helt ny värld i vinterskrud som öppnar den 2 december och håller öppet fram till den 8 januari 2023. Där kan besökaren bland annat uppleva Coca-Cola’s eget område i parken som heter ”Bubble Street”, med en helt ny spelbod och andra aktiviteter.

LÄS MER: Coca-Cola rullar ut nyversion av den ikoniska julkampanjen 

Coca-Cola gör också en insats på Centralstationen i Stockholm, där tusentals människor passerar under bråda decemberdagar. För att sprida julglädje till resenärer och förbipasserande skapar Coca-Cola en förlängning av sin satsning på Gröna Lund genom ett vinterland mitt i centralhallen, som kommer vara tillgänglig mellan den 12-22 december. 

Dessutom kommer bolagets Christmas Truck att åka runt i Stockholm med omnejd och dela ut dryck till förbipasserande.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev