Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Dagligvaruhandeln i gemensam influencerkampanj

Publicerad: 26 mars 2021, 12:40

I samarbete med profiler som Ellen Bergström, Carin da Silva och Frida Lund ska Ica, Axfood, Coop och Lidl få fler att följa rekommendationerna om att handla ensamma.


Ämnen i artikeln:

IcaCoopLidl

Sedan en tid tillbaka rekommenderas allmänheten att inte göra sällskap när de handlar i exempelvis livsmedelsbutiker. Samtidigt har flera butiker vittnat om att det är svårt att få alla att följa rekommendationerna. 

För att ytterligare påminna allmänheten om vad som gäller gör nu branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel en medlemsgemensam kampanj där tonvikten ligger på influencers. Ellen Bergström, Carin da Silva och Frida Lund är profilerna som i helgen och under nästa vecka kommer att sprida budskapet om att handla ensam i påsk. Utöver i profilernas egna kanaler kommer Svensk dagligvaruhandel även köra digital annonsering via banners och i sociala medier. 

– Handla ensam är ett myndighetsråd till allmänheten och butiksmedarbetare får till exempel inte förhindra tillträde för personer som inte följer rådet. Det vi definitivt kan göra är att uppmana till ensamhandlande genom kommunikation och därför ville vi satsa extra och addera influencersamarbeten till våra mer traditionella annonser, säger Anna Fager Persson,kommunikationschef på branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel som ansvarar för kampanjen.

Målet med just influencer-samarbetena är att nå barnfamiljer och yngre.

– För mig känns det som en självklarhet att sprida detta budskap. Att handla ensam är ett sånt enkelt sätt för alla att kunna bidra, kommenterar Ellen Bergström samarbetet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

IcaCoopLidl

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.