måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Daniel Adams-Ray krokar arm med andra kreatörer för mänskliga rättigheter

Publicerad: 17 december 2021, 10:38

Artisterna Daniel Adams-Ray ska tillsammans med andra artister, konstnärer och skådespelare använda sina plattformar för att uppmärksamma barnarbete.

Ämnen i artikeln:

Norrsken

Med en förhoppning att nå ut till nya målgrupper och sprida kunskap om mänskliga rättigheter samlar Human Rights Watch svenska främsta kreatörer i ett nytt forum: Creators Society.

Projektet har hittills engagerat artister, konstnärer och skådespelare som Daniel Adams-Ray, XOV, Nanna Blondell, Silvana Imam, Maja Francis, Oscar Molander och Hadi Qasemi. Genom sin konst och via sina plattformar är ambitionen att de ska skapa förändring och uppmärksamhet kring vår tids största utmaningar.

Daniel Adams-Ray, tillsammans med den afghanska konstnären Hadi Qasemi, kommer bland annat gästa Musikhjälpen den 19 december och lyfta fram HRW:s senaste rapport om barnarbete. De kommer även auktionera ut ett konstverk av Hadi Qasemi. Genom Creators Society har de hittat synergier för sin konst och ett samarbete med andra likasinnade kreatörer. Följ duon när de tar över Human Rights Watch Sveriges Instagramkonto söndag 19 december (@HRWSweden).

- Jag växte upp i Nairobi, Kenya och såg sedan barnsben hur mänskliga rättigheter inte respekterades för alla. När jag började skriva musik blev det ett återkommande tema: Frihet och människans rätt att få drömma. Det häftiga med konst är att man kan ta något som är så oerhört viktigt men också som är så torrt, som mänskliga rättigheter, och klä det med något annat utan att rubba själva budskapet, säger Daniel Adams-Ray i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev