Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Deathtech-bolag lanseras med hjälp av Christina Schollin

Publicerad: 10 oktober 2022, 10:00

Influencer ska sälja tjänster åt deathtechbolag.

Foto: Fernita

Deathtech-bolagen har blivit allt fler i pandemins fotspår. Nu ska en svensk start up få svenskar att börja dödspara på en ny digital plattform. Tjänsten Fernita presenteras i ett samarbete med Christina Schollin.

Ämnen i artikeln:

InfluencerInfluencer marketingNyheterKampanjReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


När dödstalen gick upp i samband med pandemin, innebär det att allt fler efterlevande fått ta hand om det praktiska efter en anhörigs plötsliga bortgång. När Mattias Jönssons föräldrar gick bort insåg han vilket kaos det praktiska arbetet vid en bortgång är. Pappersarbetet med alla viktiga papper på huset, bilen, banken och försäkringar tog all tid och sorgearbetet fick läggas åt sidan.

– Jag hade önskat att tjänsten fanns när mina föräldrar gick bort. Då hade jag vetat att allt viktigt fanns sparat på ett och samma ställe, så att jag inte behövde oroa mig för att missa något viktigt, säger Mattias Jönsson, grundare av den digitala tjänsten Fernita.

Nu satsar man på en influencer, skådespelaren Christina Schollin, för att marknadsföra tjänsten. Christina Schollin testar på att dödspara saker i sitt hem. Familjebilder, recept och annat hon vill att barn och barnbarn ska få ta del av när hon inte längre finns, dödsparas hos Fernita. 

Christina Schollin spelar även in en framtidshälsning i videoformat som man kan spara på Fernita för sina efterlevande.

– Hos Fernita kan du spara allt det viktiga som testamente, huspärmen, och försäkringsbrev, men även saker med ett personligt värde. Det kan vara koordinater till svampstället som du vill att dina barn ska få eller receptet på köttbullar som barnbarnen alltid älskat, säger Mattias Jönsson.

I tjänsten finns också stegvisa guider och checklistor på allt praktiskt man behöver göra vid en anhörigs bortgång.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev