fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Donald Trump i stor kampanjsatsning – ska svartmåla Joe Biden

Publicerad: 8 maj 2020, 12:02

För att bli återvald investerar Donald Trump 10 miljoner dollar på en bred reklamkampanj där han attackerar den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden.

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpPresidentvalet 2020

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Både CNN och Politico har rapporterat om den omfattande reklamkampanjen som kommer att synas i allt från sociala medier till tv-reklam. 

I går twittrade kampanjchefen Brad Parscale utan ett smakprov från kampanjen i en tweet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

 

”For nearly three years we have been building a juggernaut campaign (Death Star). It is firing on all cylinders. Data, Digital, TV, Political, Surrogates, Coalitions, etc. In a few days we start pressing FIRE for the first time,”  twittrade kampanjchefen.

Den korta filmsnutten lyfter bland annat fram att Joe Biden kritiserade presidentens reseförbud från Kina och Europa i samband med coronaviruset och hävdar att Joe Biden anklagade presidenten för ”rasism” i samband med åtgärden. Budskapet är att Joe Biden har en mjuk attityd till Kina, att han skyddar landets intressen

Joe Biden har å sin sida via talespersonen Andrew Bates understrukit att han var tidig med att varna för det nya coronavirusets utbrott i USA och uppmanade då Donald Trump att vidta åtgärder och inte lyssna på kinesiska myndigheter, alltså tvärtemot budskapet i presidentens nya kampanjfilm.

– Men Trump lyssnade inte. Istället ekade det kinesiska kommunistpartiets propaganda och fullkomligt missbedömde den värsta folkhälsokrisen på över 100 år. Nu har över 70 000 amerikaner förlorat livet och vår ekonomi blöder när vi står inför den värsta arbetslösheten sedan depressionen, sade Bates.

I en annan del av kampanjen attackeras Joe Bidens son Hunter som ska ha ”skrivit under ett miljardavtal med Kina”. Ett påstående som New York Times avfärdade i mars. 

En tredje video tar upp en incident från Joe Bidens presidentvalskampanj 1988, där han ska ha överdrivit sina akademiska meriter.

För bara för två veckor sedan ska Donald Trump ha hotat att stämma sin kampanjchef sedan han blivit underrättad hur långt han ligger efter Joe Biden i opinionsmätningarna. En incident som både presidenten och kampanjchefen förnekar har ägt rum.

Till CNN säger kommunikationschefen Tim Murtaugh att kampanjen också kommer ”djupdyka” i Joe Bidens karriär i den offentliga sektorn och sätta ljus på ”kontroversiella uttalanden” som inte överensstämmer med hans officiella hållning i olika frågor.

– Den här kampanjen har inte ens börjat ännu. Vi har inte ens börjat definiera Biden än. Det finns en lång väg att gå, sa Tim Murtaugh till CNN.

I förra veckan lanserade Trumps kampanj sin första nationella tv-reklam inför presidentvalet som fokuserade på presidentens hantering av coronakrisen i ett försök att flytta fokus från hans nedgång i opinionen.

Till skillnad från den avhoppade motståndaren Michael Bloomberg har Donald Trump ett stort ekonomiskt försprång gentemot Joe Biden. Enligt Forbes har Trump och det republikanska partiet 175,6 miljoner dollar till godo. Joe Bidens kampanj och det demokratiska partiet har 62,2 miljoner dollar att kampanjbudget. Men den sittande presidenten har hittills inte kunnat få utväxling för kampanjkassan i opinionen, Joe Biden har ett tydligt försprång i mätningarna sedan mitten av april. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev