Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Donken anordnar bröllop i drive thrun – och bjuder på bröllopsmiddagen

Publicerad: 7 juli 2022, 09:22

I augusti kan den som vill bege sig till McDonald's i Nacka för en burgerlig vigsel. Kampanjen inspireras av Las Vegas-bröllopen och det kommer finnas vigselförrättare, fotograf och vittnen på plats.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsKampanjNyheterNord DDBPrimeOMD

I åtta timmar i augusti öppnar McDonald's i Nacka upp sin McDrive, men inte för beställning av cheeseburgare. I stället kommer man omvandla drive thrun till ett altare och erbjuda vigselförrättning. Under pandemin har många fått skjuta upp sina vigslar, och i dag är köerna till rådhus och kyrkor långa. I ett pressmeddelande skriver hamburgarkedjan att ”vi strävar alltid efter att göra det goda valet enkelt”, och det ligger bakom bröllopsinitiativet.

– Kärlek till burgare och sin partner, starkare känslor än så finns det väl knappt, säger marknadschefen Staffan Ekstam

– Att svårigheter att hitta en ledig tid för sin vigsel sätter käppar i hjulen för dem som vill gifta sig tycker vi känns tråkigt. Därför kommer vi nu öppna upp vår McDrive på McDonald´s i Nacka där våra gäster får möjlighet att vigas i sann Las-Vegas-anda. Länge leve burgar-kärleken.

För att få vigas av McDonald's krävs legitimation och godkänd hindersprövning. De femtio första bröllopsparen bjuds även på antingen lunch eller middag i sann Donken-anda: ett Giftermål från McDonald's meny till ett värde av 150 kronor per person.

Kampanjen är framtagen av Nord DDB. Pr-byrå är Prime, och mediebyrå OMD.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.