Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Döper om stad till Musk city för att locka elbilsentreprenören

Publicerad: 19 augusti 2022, 09:15

Ett norskt techbolag lanserar kampanj för att locka Elon Musk till deras hemstad. På bilden syns han tillsammans med Brasiliens president Jair Bolsonaro under en medaljutdelning.

Foto: TT NYHETSBYRÅN/Pressbild

Grundarna till ett norskt techbolag som ligger bakom elbilsladdare lanserar en ovanlig kampanj – de döper om sin hemstad till Musk city i hopp om att locka ägaren till biltillverkaren Tesla.


Ämnen i artikeln:

Elon MuskTeslaKampanjNyheter

I slutet av månaden kommer Elon Musk till Norge för en energikonferens. Nu lanserar grundarna av det norska elbilsladdningsföretaget Easee en kampanj för att locka Elon Musk och hans miljarder till ett samtal med de två grundarna. För att få hans uppmärksamhet döper de om sin hemstad, Jørpeland, till Musk city.

– Vi tror att det är möjligt att förändra världen till det bättre och att vi kan accelerera elektrifieringen av planeten. Men vi är inte naiva och tror att vi kan göra det själva. För att skapa en grönare och mer omtänksam värld för framtida generationer måste vi tillsammans sträva efter det med öppna och ärliga samtal och med öppna sinnen och hjärtan, säger bolagets grundare Jonas Helmikstøl.

Tillsammans med medgrundaren till Easee, Kjetil Naesje, har de lanserat en film som skildrar en värld i Elon Musks avbild – komplett med kryptovaluta, raketer, ”fisande” bilar och en eldkastare. 

Om Elon Musk kommer återstår att se.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.