Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Drabbades av hudcancer – lanserar solsäker badkollektion

Publicerad: 15 juni 2021, 08:07

För två år sedan drabbades Philippa Parnevik av hudcancer. För att väcka uppmärksamhet kring frågan lanserar hon nu tillsammans med Cubus en kollektion solsäkra badkläder.


Ämnen i artikeln:

Cubus

Sedan 2009 har antalet fall av malignt melanom, den typ av hudcancer som ofta orsakas av uv-strålning från solen, ökat med 39 procent i Sverige. 2019 var det 4410 personer som drabbades av cancerformen. En av dem var influencern Philippa Parnevik. För att uppmärksamma fler på riskerna med att sola lanserar hon nu tillsammans med Cubus en ny badkollektion som är mer heltäckande än andra. Klädkedjan inledde i våras ett långsiktigt samarbete med alla fyra Parnevik-syskonen.

– För mig är det viktigt att sprida budskapet om att sola säkert och kunskap om hudcancer. Därför passade det så bra att göra den här kollektionen. Jag har dessutom studerat hållbart mode så för mig är det viktigt att de plagg jag är med och skapar är gjorda av återvunnet material. Att tillsammans med Cubus kunna uppmuntra fler att shoppa smart, snyggt och mer miljövänligt gör mig både glad och stolt, säger Philippa Parnevik i ett pressmeddelande.

Själva konceptet som lanserar kollektionen är framtaget av influencer- och podcastbyrån Make Sense Media som sedan tidigare representerar syskonskaran.

– Det här är ett perfekt exempel på när influencer marketing är som bäst. Philippa använder sina personliga erfarenheter, designkompetens och sociala kanaler för att nå ut med ett budskap och en produkt som hon brinner för. Samtidigt kan Cubus, som har resurserna att lansera kollektionen, få ut budskapet om sin egen satsning inom hållbart och smart mode, säger Karin Hartelius Höglund, medgrundare på Make Sense Media.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Cubus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.