söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Duolingo och HBO gör kampanj för nya Game of Thrones-serien

Publicerad: 20 juli 2022, 07:19

I augusti kommer en spin-off från Game of Thrones: ”House of the dragon” till HBO Max. Tillsammans med Duolingo drar man i gång en kampanj inför premiären.

Ämnen i artikeln:

NyheterHBOKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


I augusti får Game of Thrones-fans någonting att bita i: spin-off-serien ”House of the dragon” har premiär. Serien är baserad på Game of Thrones men fokuserar på en specifik familj och går längre bak i tiden. För att uppmärksamma premiären har HBO gått ihop med Duolingo och skapat en kampanj för att inspirera fans att lära sig det fiktiva språket Valyriska.

Duolingo är en av världens största språk-appar, och erbjuder kurser i all världens språk – bland annat Klingon, från Star Trek, Huttese från Star Wars, och givetvis Valyriska från Game of Thrones. 

”Zaldrizes rybus, lo meri udrirzi Valyrio Eglio ydrassua” är en av fraserna som fans kan lära sig i appen. Förutom banners runtom i New York så kommer också Duolingos maskot, en stor grön uggla, dyka upp på fan-evenemanget Comic con tillsammans med HBO. Samarbetet kommer också integreras i HBO:s AR-plattform, där språkkunskaper i Valyriska kan bli avgörande, enligt Adage.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev