tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

E-sportprofiler auktionerar ut digitala skins till förmån för Ronald McDonald Barnfond

Publicerad: 16 december 2021, 09:42

I McDonald’s senaste initiativ stöttar e-sportprofiler svårt sjuka barn genom att donera unika digitala skins som auktioneras ut via Stockholms Auktionsverk och går redan att buda på online.

Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDBEsport

Skins är digitala föremål i spelen som ändrar utseendet på spelarnas utrustning, såsom sköldar, handskar, vapen eller knivar. Inom gaming är skins ett etablerat begrepp bland spelarna. Gamers vill gärna ha unika skins för att forma en egen digital stil. I dag säljs vissa skins med unika mönster för stora belopp. I ett av de mest populära multiplayer onlinespelen, Counter Strike, kan värdet på ett skin uppgå till miljoner.

Counter Strike’s växande popularitet har lett till att en hel marknadsplats för skins har utvecklats runt spelet. Tillsammans med Nord DDB har McDonald's låtit några av Sveriges mest välkända e-sportsprofiler och gamers stötta Ronald McDonald Barnfond genom att arrangera en auktion tillsammans med Stockholms Auktionsverk, där deras mest exklusiva Counter Strike skins auktioneras ut.

– Med det här greppet ser vi möjligheten att engagera nya målgrupper i Ronald McDonald Barnfondens arbete och bredda formerna för hur en insamling kan se ut. Vi valde att engagera just e-sportsprofiler och gamers för att många av barnen på husen sysselsätter sig med att spela dataspel, i perioder när man kanske inte kan leva riktigt som vanligt hittar man nya intressen och vänner genom den digitala världen, säger Staffan Ekstam, marknads- och kommunikationsdirektör på McDonald’s i ett pressmeddelande.

Alla intäkter går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond för att stötta arbetet med att ge fler familjer med svårt sjuka barn möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö. Majoriteten av husen är utrustade med dataspelutrustning och många av de barn som bor i husen är fan’s till stjärnorna som nu bidrar med sina skins till auktionen.

Profilerna Olofmeister, GeT_RiGhT, Fragaria, Jaegarn, Friberg, Niffonen, f0rest och Nessa har donerat några av sina mest eftertraktade skins till auktionen. Objekten består bland andra av Olofmeisters välkända skin AWP Asiimov a.ka. ”BOOSTMEISTER 2014” och Nessas ”Bloodhound Gloves”, som nu väntar ny ägare.

Budgivningen startade online på lördag den 11 december på Stockholms Auktionsverks hemsida. Den 13 december öppnade Stockholms Auktionsverk upp för visning av föremålen på Nybrogatan 32 som pågår fram till 16 december. Budgivningen avslutas den 16 december kl. 18 genom en traditionell slagauktion på Stockholms Auktionsverk under ledning av auktionsförrättaren Peder Lamm. Slagauktionen sänds live via Stockholms Auktionshus hemsida. I köpta enheter kommer auktionen att kommuniceras ut i printannonser i bland annat Svenska Dagbladet, DN och Aftonbladet, synas på digitala utomhustavlor, Youtube samt i banners i gamingforum.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev