Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

EETech i samarbete med Cheil worldwide India – gör sjukhussängar av pandemiavfall

Publicerad: 29 april 2022, 12:15

Avfall blir sjukhussängar i Indien - EEtch gör filmen.

EETech samarbetar med Cheil worldwide India för att ta itu med bristen på sjukhussängar i Indien, med ett projekt om återanvändning av medicinskt avfall från covid-19.


Ämnen i artikeln:

KampanjNyheter

Indien har haft kronisk brist på sjukhussängar i många år, en situation som förvärrats av pandemin, tusentals människor dog när de inte kunde få behandling på grund av brist på sjukhussängar. 

Samtidigt slängs 100 miljoner masker varje månad på soptippar. Det är inte ett nedbrytbart avfall och skräpar ner naturen. 

The Novel Bed Project skapades av Cheil India i samarbete med EETech, och projektet lanserar ett tidigare aldrig använt tillvägagångssätt att använda avfall till att göra sjukhussängar.

Samarbetet med EETech syftar inte bara till att ta itu med bristen på sjukhussängar utan för att komma fram till en långsiktig lösning – en designmall som andra kan följa. Cheil skapade konceptet och produktdesignen som stöds av EETechs teknologi.

Processen ingår i en kampanj, kallad ”The novel bed project”, som visar en sjukhussäng skapas från grunden, med hjälp av kasserade PPE-kit, mer än tusen använda masker, kaffeavfall, miljövänligt laminerat papper och skrotmaterial.

Exakt ett år efter den brutala andra vågen har den första bäddade sängen godkänts av läkare och donerats till ett sjukhus i Delhi.

Filmen på en minut, gjord av produktionshuset Epitome, går den 27 april i Indien över digitala plattformar och syftar till att utbilda människor om mängden pandemiavfall som genereras av kasserade ansiktsmasker, hur man gör sig av med det på ett sätt som gynnar samhällen och hur det kan användas för att övervinna bristen på sjukhussängar.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

KampanjNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.