Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Efter inställt OS – Airbnb gör sommarfestival med sportstjärnor

Publicerad: 17 juli 2020, 08:39

Tennisspelaren Naomi Osaka deltar i festivalen.

Foto: Press

Airbnb hann just skriva på sitt tyngsta sponsorkontrakt någonsin – sedan tvingade coronaviruset årets Olympiska spel att skjutas upp. Nu släpper bokningssajten en digital festival med flera OS-stjärnor.


Ämnen i artikeln:

AirBnB

I november blev det officiellt att boendeuthyrarsajten Airbnb blir ny huvudsponsor till de Olympiska spelen. Kontraktet pågår till 2028, och är Airbnbs med omfattande sponsorskap någonsin. De kommande spelen kommer att hållas i Tokyo, Peking, Paris, Milano och Los Angeles – städer som alla hör till Airbnbs viktigaste marknader. 

Men sedan kom coronaviruset, och OS har som bekant skjutits upp till 2021.

Det behöver dock inte betyda att ingenting händer förrän nästa år. Nu lanserar Airbnb tillsammans med den Internationella Olympiska Kommittén (IOK) och Internationella Paralympiska Kommittén (IPK) en fem dagar lång sommarfestival på nätet. Via en plattform kommer besökare att kunna delta i virtuella aktiviteter ledda av idrottare. Intäkterna kommer att gå till sportstjärnorna. 

– I en tid när vi alla behöver samhörighet blir sommarfestivalen ett nytt sätt att få uppleva den olympiska och paralympiska andan virtuellt, där gäster kan interagera och kommer få chansen att fördjupa sina band till några av de främsta idrottsutövarna inom den olympiska och paralympiska rörelsen och ge dem ännu fler anledningar att heja på dem nästa år, säger Joe Gebbia, medgrundare Airbnb, i ett pressmeddelande.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

AirBnB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.