Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Efter kritiken: CBD-bolaget lanserar ”The pussy collection” tillsammans med Silvana Iman

Publicerad: 21 september 2022, 09:53

Det hajpade bolaget Mantle befinner sig i en tvist med Läkemedelsverket som förbjuder bolaget att sälja vissa av sina CBD-produkter på den svenska marknaden. Myndigheten har också kritiserat marknadsföringen. Nu släpper bolaget en intimvårdsserie tillsammans med artisten Silvana Iman.


Ämnen i artikeln:

NyheterStartup

Startupen Mantle, som säljer hudvård och CBD-olja som utvinns ur hampablad, kom ut till marknaden 2020. Med techprofiler som Cristina Stenbeck, Susanna Campbell och Sophia Bendz som investerare fick bolaget mycket uppmärksamhet på köpet.

Inför hösten lanserar Mantle sin första intimlinje, The pussy collection. Kollektionen frontas av långfilmsaktuella artisten Silvana Imam. Kollektionen består av tre produkter en duscholja, en intimbalsam och en fuktgivande ”sexolja”. Enligt ett pressmeddelande är produkterna ”skapade för att stimulera, skydda och balansera vulvan”.

– Nästan alla kvinnor har problem med sin vulva någon gång, men det är sällan vi pratar om intimvård som en form av selfcare. Varje pussy förtjänar lite extra kärlek, säger medgrundaren  säger Mantles vd och medgrundare Josefin Landgård i ett pressmeddelande. 

Mantle befinner sig i en tvist med Läkemedelsverket som började kort efter starten då varumärket förbjöds att sälja sina CBD-produkter.

”Bolagen har sålt CBD-lösningar som inte är godkända som läkemedel, och det har förekommit att personer självmedicinerat olika sjukdomstillstånd med CBD-produkterna”, löd Läkemedelsverkets motivering då.

Om Mantle bryter mot förbudet så skulle bolaget utkrävas ett vite på 600.000 kronor utkrävas. För ett par veckor sedan rapporterade Di att förvaltningsdomstolen nekat Mantles överklagan. I samband med beslutet fick CBD-bolaget hård kritik för sin marknadsföring

”Det har varit fråga om en marknadsföring som riskerar att leda till att personer med allvarliga sjukdomar och besvär tar produkten istället för att söka adekvat vård, vilket är allvarligt ur folkhälsointresset som lagstiftningen har till syfte att skydda”, skriver förvaltningsrätten i Uppsala.

I en intervju med Dagens industri i samband med förvaltningsdomstolens beslut berättade bolagets grundare Josefin Landgård att Mantle inte kommer att överklaga med motiveringen att produkterna säljs till marknader där CBD-olja tillåts samt att flera av bolagets andra produkter inte omfattas av kraven. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

NyheterStartup

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.