Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Efter schampo-hiten: Benjamin Ingrosso gör gästspel i Head & shoulders-kampanjen

Publicerad: 23 april 2021, 09:58

Många lager i nya Head & shoulders-kampanjen från Jung.


Ämnen i artikeln:

Head & ShouldersJung RelationsFLX

Förra sommaren fick Benjamin Ingrosso en hit led låten ”Shampoo”, en låt om att göra sig redo inför en dejt och vars refräng lyder: ”Now put on some shampoo, Yeah, Shampoo, Whoo”.

Det milt sagt ovanliga hårvårds-temat har nu lett till att artisten får göra gästspel i Head & shoulders långvariga reklamsamarbete med Henrik Lundqvist. I filmen checkar hockeystjärnan in på hotell men tackar nej när han erbjuds ett Head & shoulders-schampo, varpå Benjamin Ingrosso skämtsamt frågar om Henrik Lundqvist slutat med schampo.

– Det var riktigt roliga produktionsdagar med Benjamin och vi hade väldigt skoj när vi bollade manus och repliker. Det blev många skratt. För en kille som Benjamin så kommer skådespeleri väldigt naturligt. Att han dessutom inte är rädd för att bjuda på sig själv gör att han passar klockrent för de här reklamfilmerna, säger Henrik Lundqvist.

I slutändan, efter att ha presenterat Head & shoulders nya produkt med 72 timmars mjällskydd, skämtar Henrik Lundqvist tillbaka och utmanar Benjamin Ingrosso att skriva en låt om schampo.

– I 9 år har Henke arbetat med Head & Shoulders och gjort ett strålande jobb. Den stora skillnaden i år har framförallt varit att vi inte sett honom på isen då han återhämtar sig från sin hjärtoperation. Vi hoppas såklart att han snart är tillbaka till 100 procent, säger Anna Dal Re, brand manager för Head & shoulders i Norden.

Produktionsbolag för filmerna är FLX och regissör är Daniel Hallberg.

Arbetsgrupp

Reklam- och PR-byrå: Jung Relations

Projektledare: Lina Lindvall

Kreatör: Max Hafelt

CD: Ebba Grenninger

 

Produktionsbolag: FLX

Regissör: Daniel Hallberg

Head of Commercials & Branded content: Therese Pettersson

Exekutiv producent: Johan Gabous

Producent: Linda Klerehag

Produktionsledare: Martin Grimlund

 

Mediebyrå: Carat

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.