onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Efter succén med Fimpens resa: Betsson värvar fotbollsspelare

Publicerad: 17 mars 2022, 09:11

Betssons Youtubeserier med hockeyspelaren Christian ”Fimpen” Eklund har gjort succé . Nu kapar man konceptet och för in det i den största bettingsporten fotboll, med en ny ambassadör.

Ämnen i artikeln:

BetssonSponsringFotboll

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Det blir före detta allsvenska spelaren Pontus Wernbloom som blir ambassadör för Betssons satsning på content om fotboll. Sedan tidigare har Betsson samarbeten med Christian ”Fimpen” Eklund inom hockey, och Jonas Björkman inom tennis och padel. Pontus Wernbloom kommer ingå i bolagets aktivering av fotboll, sponsring av idrott och framför allt i den egna contentproduktionen.

– Det här blir mitt första riktiga jobb någonsin. Drömmen vore ju att få göra samma roliga grejer som Betsson gjort med Fimpens Resa fast för fotboll. Men exakt vad vi kommer göra tillsammans vill jag inte avslöja, jag är nu mest taggad på få att börja prata fotboll i stället för att spela, säger Pontus Wernbloom.

Robin Olenius är PR-chef på Betsson och menar att Pontus Wernbloom är perfekt i rollen tack vare sin charm och humor. 

– Vi har ju ambassadörer sedan tidigare och det har varit en succé i form av content och likeability. Pontus passar bra in i vår trio. Vi har lärt oss att det inte handlar om att ta den kändaste profilen, utan att välja någon med rätt karisma, charm och humor. I en värld där många är reklamtrötta vill vi skapa innehåll som vi själva vill titta på, då kommer våra kunder också tycka om det, säger han.

Fimpens Resa på Youtube har varit mycket populär bland fans. När man nu introducerar Pontus Wernbloom gör man det med en humortolkning av första dagen på jobbet.

– I första filmen leker vi med hans första dag på jobbet. Fimpen visar honom runt på kontoret, visar hur kaffebryggaren funkar, säger Robin Olenius.

Betssons satsning på Youtube har lett till att spelbolaget är överlägset när det kommer till prenumeranter på plattformen. 

– Fotboll är onekligen den största bettingsporten och tillsammans med Wernbloom kommer vi fortsätta skapa branschens bästa content.

Filmerna är producerade av byrån Med Vän, som också är gänget bakom Fimpens Resa.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev