Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Elbolagets initiativ ska få svenskarna att dra ned på elanvändningen

Publicerad: 4 oktober 2022, 12:21

Samma dag som Energimyndigheten gick ut med sin informationskampanj om att minska elanvändningen får de sällskap av Godels initiativ #skruvaner.

Ämnen i artikeln:

NyheterGodEl

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Imorse gick Energimyndigheten ut med en kampanj som ska få svenskarna att minska elanvändningen. Anledningen är de rusande energipriserna till följd av Rysslands invasion av Ukraina. 

Den statliga kampanjen har även sällskap av en kampanj från Godel vid namn #skruvaner. Kampanjen består av en sajt där Godel samlat en rad elspartips och Instagramkontot @skruvaner där det den närmsta tiden kommer anordnas en rad aktiviteter. Förhoppningen är att förenkla den stundtals komplicerade frågan om el.

– Det har värkt i oss att Sverige inte har kommit i gång med att spara el på bred front. Vi tycker att det är viktigt att sprida insikten att vi tillsammans kan få ned elpriset genom att spara el – ofta med ganska enkla insatser för det enskilda hushållet. Media och forskare har efterfrågat en kampanj på det här temat. Här är ett initiativ för fler att haka på – företag, privatpersoner, institutioner…, säger Marie Grabe, marknads- och kommunikationschef på Godel.

 Hittills har Instagram-kontot på de två veckor kampanjen varit aktiv samlat ihop 1549 följare. Initiativet är framtaget inhouse i samarbete med Plantheon.

– Alla berörda myndigheter uppskattar initiativet och vi har hittills inte fått en enda negativ kommentar i flödet. Andra stora B2C-företag har visat ett mycket positivt gensvar och gör sig redo att sprida budskapet vidare – det känns jättekul, fortsätter Marie Grabe.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev