torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

En vit ruta – här är Acnes nya reklamfilm för Polestar

Publicerad: 1 oktober 2020, 07:51

Ovanför: en helt vit pressbild från Polestars nya kampanj.

I Polestars nya reklamfilm får enbart ljudet ta plats.

Ämnen i artikeln:

AcnePolestarKampanjPR-kampanjReklamkampanj

JVC


Polestars nya kampanjfilm heter ”The Loud Ad”, och det är via ljudet som tittaren först förstår att det är en bilreklam. En större del av filmen består nämligen av en helt vit ruta. I slutet dyker citatet ”The way elecric cars should be” upp. Sedan ridå. 

Filmen är framtagen av Acne tillsammans med Polestars marknadsteam. I ett pressmeddelande beskrivs det som ett aktivt val att undvika det som annars blivit så kännetecknande för bilreklam: ringlande alpvägar, suggestiva hitlåtar och kändisar som varumärkesabassadörer. 

– Ibland hörs man mest när man skriker minst. Vi ville visa att det gäller även för reklam, säger Daniel Wall, creative director på Acne, i pressmeddelandet.

Polestars reklamfilm kommer att visas på TV4 under vecka 40 och 41, och distribueras internationellt. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Det är inte första gången en annonsör tar till det modiga greppet. Samsung släppte till exempel 2018 en kampanj i Storbritannien bestående av en helt svart ruta, för att lura tittare att tv:n stängts av. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev