Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

EOE:s solglasögon möter Cakes elmotorcyklar i nytt designprojekt

Publicerad: 1 april 2022, 10:14

EOE och Cake samarbetar i nytt designprojekt.

I samband med att Cake, en svensk tillverkare av lätta elektriska offroadmotorcyklar, lanserar en ny modell har EOE tagit fram solglasögon som accessoar.


Ämnen i artikeln:

ReklamKampanj

Cake har som mål att utveckla högkvalitativa och hållbara prestandaprodukter. Deras övertygelse är att utvecklingen av elektriska drivlinor kommer bidra till en mer hållbar miljö. Samtidigt har EOE, samma filosofi och vill göra minsta möjliga avtryck på planeten genom att använda hållbara material från sitt närområde.

– Att EOE möter Cake i en designprocess är något som känns naturligt och som vi sett fram emot länge. Två företag med  iknande visioner som strävar efter att bryta ny mark och göra något riktigt bra i två konservativa branscher, säger EOE:s medgrundare Erik Lindmark i ett pressmeddelande.

Resultatet är två solglasögonmodeller – Han och Svetsa – som finns från och med den 31 mars med leverans i slutet på maj. Bågarna finns i 100 exemplar vardera. 

– När vi började titta på Cakes design fastnade vi för de transparenta färgtonerna i visiren och den vita solida basen. De olikfärgade visiren är en iögonfallande detalj och det kändes naturligt att utveckla en täckande visirmodell som solbåge. Parallellt tog vi också fram en smalare modell med mer åtdragen siluett som matchar elmotorcyklarnas visir i färg. Bågarnas linser går ton i ton för en mer monokrom look, säger EOE:s Creative Director Camilla Lindberg, i samma pressmeddelande. 

Acetatet som används i EOE:s samtliga bågar är av vänligt acetat, gjort på en blandning av trä och bomullsmassa. Det nedbrytbara acetatet är fritt från petroleum eller ftalater – ämnen som är förbjudna i bland annat leksaker. 

Ämnen i artikeln:

ReklamKampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.