söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Epa-dunk ska locka till ventilationsmontörsyrket

Publicerad: 21 juli 2023, 11:00

Foto: Harshad V Gaikwad

Youtubeserien ”Var fick du luft ifrån” har under våren visats på Youtube för att få fler att vilja bli ventilationsmontörer. Nu släpps sista avsnittet med en tillhörande Epa-dunklåt.

Ämnen i artikeln:

Sociala medierKampanjPR-kampanjReklamkampanjReklam

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Youtubeserien ”Var fick du luft ifrån? hade premiär i december med målet att få fler att få upp ögonen för yrket ventilationsmontör. Serien är ett samarbete mellan Plåt & Ventbyrån och Youtubern Manfred Erlandsson. Till och med år 2025 behövs ytterligare 1200 utbildade ventilationsmontörer i Sverige och ventilationsbranschen behöver fyllas på med unga talanger. I serien får tittarna följa Manfred Erlandsson som undersöker luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation.

I musikvideon får Manfred Erlandsson sällskap av ett Epa-gäng från Rimbo.

Foto: Harshad V Gaikwad

Varje avsnitt är 8-10 minuter långt och har släppts en gång i månaden sedan december. Nu släpps det sista avsnittet tillsammans med Epa-dunklåten ”Bra drag”. Avsnittet handlar om hur låten blev till och samtidigt släpps en tillhörande musikvideo.

– Det var otroligt kul att få sammanfatta vårens säsong av ”Var fick du luft ifrån?” i en låt och musikvideo. Epa-dunk, ventilationstermer och ett riktigt bra drag visade sig passa ihop förvånansvärt väl, säger Manfred Erlandsson i ett pressmeddelande.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Musiken i låten har delvis byggts upp med hjälp av ljud från ventilationskanaler och annan ventilationsutrustning.

– Ventilationsmontör är ett nytt och därmed okänt yrkesval för de flesta ungdomar, men med den här Youtubesatsningen har vi lyckats nå ut till målgruppen. Nu ska det bli kul att se vad Epa-dunk kan tillföra, säger Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån, i ett pressmeddelande.

Manfred Erlandsson har skrivit en Epa-dunklåt för att locka fler till att vilja bli ventilationsmontör.

Foto: Harshad V Gaikwad

Under våren har serien genererat över 300 000 visningar på Youtube och klipp från serien har visats över 940 000 gånger på TikTok. Säsong två släpps i augusti/september och låten kommer att kunna streamas på Spotify inom några dagar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev