torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Estrid lanserar global kampanj: ”Sätta stopp för den könsbinära uppdelningen”

Publicerad: 13 mars 2023, 09:22

Foto: Estrid/Pressbild

Estrid lanserar en ny plattform och med den en ny global kampanj – för att sätta stopp för ”för den stereotypa könsbinära uppdelningen”.

Ämnen i artikeln:

EstridNyheterKampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


I januari för ett drygt år sedan meddelade Estrid att man inte längre kategoriserar sina produkter efter kön. Nu lanserar bolaget plattformen ”For Human Beauty”. Enligt Skönhetsbolaget syftar plattformen till att hylla alla, oavsett oavsett kön, könsidentitet, etnicitet, religion, sexuell läggning eller kroppstyp. I ett pressmeddelande skriver bolaget:

”Estrid vill samtidigt sätta stopp för den stereotypa könsbinära uppdelningen som råder i samhället, inte minst inom skönhet och self care.”

Som en del i lanserandet av den nya plattformen gör de samtidigt kampanj på den. Estrid uppger att det är den största någonsin. I kampanjen ingår också en film med Munroe Bergdorf, modell och aktivist för transpersoners rättigheter, och författaren Florence Given, som ska visas under pausen i brittiska realitysåpan Love Island.

– Vårt mål är att alla, oavsett hur du ser ut eller vem du är, ska känna sig sedda, förstådda och representerade av vårt varumärke. Vi hoppas att For Human Beauty ska påminna människor om att skönhetsindustrin inte ska få diktera vad skönhet är, säger Ben Eliass, vd, Estrid, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev