tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ettårige Dantes trasiga hjärta ger ny rytm till klassik hit i känslomässig kampanjfilm

Publicerad: 29 september 2020, 13:23

Abby Priest släpper ny kampanj för Hjärtebarnsfonden där gruppen Amason har spelat in en nyversion av The Knifes ”Heartbeats”. Gruppen har i låten använt sig av inspelade hjärtljud från den ettårige pojken Dante, som lider av ett medfött hjärtfel.

Ämnen i artikeln:

Abby PriestKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I dag den 29 september, på WHO:s internationella hjärtdag släpps en ny kampanj för Hjärtebarnsfonden. I den musikdrivna kampanjfilmen dramatiseras historien om två föräldrar som inväntar förlossningen av sitt barn, men något går snett. Det visar sig att pojken i magen lider av ett medfött hjärtfel. En nyhet som kan vara svår att förberedda sig inför känslomässigt.

Filmen, som är regisserad av Marcus Ibanez på New Land skildrar pojkens liv och de utmaningar hans ställs inför på grund av sitt medfödda handikapp.

De svartvita bilderna över familjens liv, i frustration och hopp, ackompanjeras av en nyversion av The Knifes låt ”Heartbeats” som har spelats in av gruppen Amason.

Som rytm i låten har gruppen använt inspelade hjärtslag från den ettårige pojken Dante, som föddes med ett hjärtfel. Alla intäkter från låten går till Hjärtebarnsfonden.

– Min brorsdotter föddes 2017 med ett medfött hjärtfel och jag såg hur det påverkade min brors familj. Jag ville berätta historien om hur det kan påverka förhållandet, en själv och barnet. Amasons cover av ”Heartbeats” var passade perfekt, säger regissören i en kommentar.

Abby Priests creative director Oskar Hellqvist har tidigare berättat för Resumé om sitt arbete för organisationen med utgångspunkt i att han själv har två barn med hjärtfel.

– För mig handlade det från början om den maktlöshet jag kände som förälder som var svår att hantera. Kommunikationen är ett sätt att göra något handgripligt åt situationen för många barn där ute, säger han till Resumé.

LÄS MER: Abby Priest CD gör kampanj för sönerna med hjärtfel

För Oskar Hellqvist handlar The Knifes ”Heartbeats” inte om ett kärlekspar, utan om ett barns hjärtslag. Textraden ”One night to push and scream” om ett barns födsel ”colors red and blue” om blod som flyter långsamt eller snabbt på en monitor vid en ultraljudsundersökning. Efter att ha fått syskonen Dreijers godkännande kom han i kontakt med bandet Amason och en nyversion av låten spelades in. Tillsammans med produktionsbolaget New Land har även en musikvideo producerats.

– Marcus är en otrolig regissör. Valet att jobba med koreografi där en ung hjärtsjuk pojke dansar i ett vägskäl med livet snurrande omkring honom. Enkel symbolik som blir väldigt stark.

Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta.

– Det är svårt att med ord beskriva hur tacksamma vi är för att vi fick vara med på det här. Mitt i snickrandet av melodier och andra trivialiteter så dyker denna chans upp om att få vara del i något som gör skillnad på riktigt”, säger Amanda Bergman, sångerska i Amason.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/2  

Arbetsgrupp

Musik skriven av Karin Dreijer & Olof Dreijer

Framfört av Amason

Hjärtslag: Dante Eriksson Svahn

Exekutiv producent: Pontus Winnberg

Music Supervisors: André Brink & Jonas Holst (Universal Music Publishing)

Produktionsbolag - New Land Director: Marcus Ibanez

Executive Producer: Sophie Tamm Christensen, New Land 

Producer: Ylva Axell, New Land

Director Of Photography: Erik Henriksson

Choreographer: Joakim Stephensson

Byrå:

Creative Director: Oskar Hellqvist

Project Director/PR: Louise Lundqvist

Project Manager: Andreas Morne

PR Specialist: Johanna Lindberg

Production Manager: Louise Persson

Coordinator: Elin Albinsson

Copywriter: David Alledal

Art Director: Sebastian Brännén

Designer: Lukas Andersson

Creative Interns: Fredrik Moberg Kristofer Englund

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev