Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Europatipset öppnar restaurang Tretton rätter: ”Vi blandar från de olika köken, lite som med fotbollen”

Publicerad: 8 april 2022, 08:25

”Söndagar är ofta späckade av toppfotboll från hela Europa men man måste äta också, och att få kombinera de här båda världarna till den ultimata fotbollsupplevelsen en söndag tycker vi känns intressant”, säger Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino.

Foto: Europatipset

Den 10 april öppnar Europatipset en popup-restaurang i samarbete med Gastrotek zink på Grev Turegatan 20. Tanken är att gästerna ska kunna söndagshänga med långsittningar, fotbollsprofiler och Europas fotbollsmatcher.


Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

På menyn serveras inte bara fotboll utan också en avsmakningsmeny med 13 rätter, inspirerad av det spanska, franska, italienska, tyska och engelska köket. Bakom rätterna står Olivier Garcia, kock på Gastrotek zink, som i samarbete med Europatipset ger ordet sportbar och fotbollssöndag en ny definition. Restaurangen ligger på Grev Turegatan 20 i Stockholm.

– När möjligheten att göra något sånt här unikt dök upp tackade vi ja direkt. Jag kan skriva under på att vi erbjuder det bästa som Europa har att erbjuda. Vi blandar från de olika köken och tar det bästa från varje land. Lite som Europatipset gör med fotbollen. Otroligt kul att få kombinera ihop det här till en meny på 13 rätter. Det blir verkligen en smak av hela Europa ackompanjerat av fotboll från Europas bästa ligor, säger han.

Utöver mat och fotboll gästas restaurang Tretton rätter av fotbollsprofiler och experter som tillsammans med samtalsvärden Isak Dahlin snackar upp en av just den söndagens mest intressanta match. Bland profilerna finns den tidigare domaren Jonas Eriksson och Marcus Allbäck

– Utrymmet att vara synlig och relevant som varumärke för fotbollsintresserade är trångt, så det gäller att hitta sociala och kulturella kopplingar som når människor på djupet. Jag hoppas att så många fotbollsintresserade som möjligt tar chansen att uppleva en sån här söndag, och att dom som inte kan blir avundsjuka. Varumärkesbyggande genom FOMO helt enkelt, säger Klas Lusth, executive creative director, på Perfect fools. 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Tretton rätter

Restaurang Tretton Rätter finns i Gastrotek Zinks lokaler på Grev Turegatan 20 i Stockholm på söndagar med start söndag 10 april.
Bokningar görs på www.trettonratter.se

 

 

 

 

Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.