Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Falcon vill att vi ska laga mat på ogräs i ny kampanj

Publicerad: 28 maj 2021, 09:24

Bakom ”Gräsligt gott” står BCW Stockholm.

I kampanjen ”Gräsligt gott” samarbetar Falcon med komikern och matprofilen Nisse Hallberg för att få svenskarna att grilla med hjälp av ogräs.

Ämnen i artikeln:

KampanjBCWFalcon

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Ätbara växter som svampar och bär är de flesta bekanta med. Att ha ogräs i maten är kanske inte lika vanligt. Men i en ny kampanj vill Falcon få oss att upptäcka hur de föraktade växterna kan förhöja sommarens grilltillbehör, såsom en sås, en sallad, en matolja eller en skål med snacks. 

Tillsammans med komikern och matprofilen Nisse Hallberg har man tagit fram en unik meny av ogräsrecept som ska visa på möjligheterna med ogräset. Eller vad sägs om ”blomsterbearnaise”, ”nässelchips med svampsalt” eller ”vildlöksrubb”?

 – Odlingsintresset har ju som alla vet skjutit i höjden det senaste året, men samtidigt har alla inte möjlighet att odla från egen trädgård eller balkong. Däremot har vi alla tillgång till ogräset, och grillningen är ett perfekt sätt att visa hur det kan användas och det kan också vara svingott! Mötet mellan ogräsblad och grillmarinad har spännande kontraster, som jag tror kan göra många nyfikna, och med handen på hjärtat perfekt för oss som är lite slöa. Tanken är att recepten ska vara enkla för vem som helst att följa och laga, för om jag klarar det så gör ni det utan tvekan, säger Nisse Hallberg i ett pressmeddelande. 

Bakom kampanjen står BCW Stockholm och den kommer tas ut i print, digitala annonser, radio, sociala medier och PR.

Nisse Hallberg frontar Falcons kampanj ”Gräsligt gott”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev