Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Farm hjälper Svenskt Viltkött att lyfta produkterna som klimatsmarta val

Publicerad: 27 september 2021, 09:45

Farm ligger bakom satsningen när Svenskt Gårdsvilt redovisar sin klimatpåverkan tillsammans med Leif GW Persson.


Ämnen i artikeln:

Farm

Den svenska Doconomyägda servicedesign-byrån Farm har i höst samarbetat med en rad varumärken för att hjälpa bolagen att räkna ut klimatpåverkan för sina produkter. I arbetet används ”The 2030 Calculator”, som belönades med ett Grand Prix i Cannes Lions 2021.

Först ut är Svensk Gårdsvilt vars beräkning visar att deras vildsvinsfärs har 90 procent lägre klimatpåverkan jämfört med de vanligaste vardagsrätterna som innehåller protein såsom fisk, kyckling, nötkött.

Med satsningen hoppas Svenskt Gårdsvilt få fler att äta vilt i vardagen. 

I och med den nya klimatmärkningen av deras produkter går nu Svenskt Gårdsvilt ut med en kampanj som frontas av ingen mindre än Leif GW Persson.

– Svenskt Gårdsvilt  har sedan starten verkat för hållbarhet, och viltkött lyfts  bland annat av WWF fram som ett naturligt och hälsosamt val. Genom att redovisa klimatpåverkan på förpackningen gör vi det lättare för konsumenterna att välja klimatsmart i butiken, säger Lisa Malmros, head of sustainable  business development på Farm i en kommentar. 

Farm startade som en förlängning till Doconomy för att utveckla nya digitala koncept som baseras på Doconomys existerande tjänster och metoder kring att hjälpa företag att minska sitt klimatavtryck.  

Arbetsgrupp

Farm

Lisa Malmros, Head of Sustainable Business

Sanna Tidbeck, Producer

Johan Pihl, ECD

Rasmus Keger, Creative Director

Carl Laurén, Creative


Svenskt Gårdsvilt

Christian Gylche VD

Karolin Kull Ägare

Anna Ringborg Marketing Manager

 

 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Farm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.