torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Filmstaden ger sig in i ljudvärlden: ”Att göra en podcast känns klockrent”

Publicerad: 13 maj 2022, 07:33

Ayan Jamal programleder Filmstadens podcast Salong Ett.

Filmstaden ger sig in i ljudvärlden och lanserar podcast med tema film, programlett av P3-profilen Ayan Jamal. Premiäravsnittet är redan ute och handlar om 80-talet och Tom Cruise.

Ämnen i artikeln:

FilmstadenBorg & OwilliNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Under fredagen släpps första avsnittet av Filmstadens podcast-satsning Salong ett, med Ayan Jamal som programledare. Podcasten är en ny satsning från Filmstaden där lyssnare  kommer få ta del av ”nördiga samtal om bioaktuella filmer, genrer, behind the scenes, specialeffekter, fun facts och mycket mer”, enligt ett pressmeddelande. Premiäravsnittet är på temat 80-tal och Tup Gun, i och med den kommande uppföljaren ”Top Gun: Maverick” med Tom Cruise. Avsnittet gästas av Michaela Hamilton och Calle Schulman.

– Vi är superglada att nu lansera Salong Ett, ett riktigt passionsprojekt från alla inblandade. Ljudet på bio är en av de viktigaste sakerna för våra gäster så att göra en podcast känns klockrent där vi får stora kreativa möjligheter att sprida kärleken till film på bio på ett nytt och engagerande sätt, säger Carolin Högmyr, head of marketing på Filmstaden.

Salong Ett har tagits fram tillsammans med Borg Owilli och Studio Olga.

Precis som premiäravsnittet kommer varje avsnitt vara förankrat i en kommande biopremiär, som kommer inspirera temat för varje avsnitt. 

– Med ett bioår fyllt av storfilmer som Top Gun: Maverick, Nope, Elvis, Black Panther 2 och Avatar 2 kommer vi kunna djupdyka i 80-talets Hollywood när vi diskuterar Tom Cruise genombrott och vilka skräckfilmer som gör oss mest rädda. I podden kommer jag bjuda in både vänner och filmnördar för att på detaljnivå ge lyssnarna underhållande analyser av allt som film på bio innebär. Om du älskar film och populärkultur kommer du älska Salong Ett, säger programledaren Ayan Jamal.

Arbetsgrupp

Borg OwillI:

Bill Hall, Projektledare

David Borg, Kreatör

Anna Larsson, Kreatör

Erik Reimers, Creative director

Studio Olga:

Axel Winqvist

Filmstaden:

Olov Östlund, Content team lead

Carolin Högmyr, Head of marketing

Caroline Hellström, PR-ansvarig

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev