fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Fimpen och Betsson fimpar elithockeyn – går till gräsrötterna

Publicerad: 1 februari 2022, 14:26

Betssons Youtube-serie ”Fimpens Resa” får ny kostym, och denna gång rör man sig bort från elithockeyn och ner till de lägre divisionerna. Serien hyllas på Youtube: ”Vilka hjältar!”

Ämnen i artikeln:

BetssonSHL

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Christian ”Fimpen” Eklund är en före detta SHL-spelare för Djurgården. Men på senare år har han blivit mer känd som Youtube-stjärna i spelbolaget Betssons hockeyserie ”Fimpens Resa”. Nytt för årets säsong är att man riktar strålkastaren mot de lägre divisionerna.

– Det har så klart varit sjukt kul att i tre år åka landet runt och hänga med SHL-spelare, men nu vill jag besöka svensk hockey på riktigt, säger Christian Eklund i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Alla ideellt arbetande i föreningar runtom i landet är hockeyns hjärta och själ, därför kommer detta bli minst lika bra som mina besök hos SHL-klubbarna.

Avsnitt ett i den nya säsongen hade premiär i går kväll och kommentarerna på Youtube hyllar initiativet, med kommentarer som ”Vilka hjältar det finns i vårt avlånga land! Så kul att ni Betsson Fimpen lyfter fram alla krigare” och ”Fasen va kul att ge de mindre klubbarna lite uppmärksamhet! Älskart!

I skrivande stund har klippet fått över 28 000 visningar.

Utöver programmet kommer Fimpen och Betsson hylla personer som gör något extra för hockeyn. Först ut är ”Fimpens Äkta Hockeyhjältar” där Fimpen själv valt ut 10 hjältar som prisas i serien. Därefter kommer 21 lokala hockyehjältar i 21 län att prisas av en jury, efter en nomineringsprocess under våren.

– Som tidigare SHL-sponsor älskar och satsar vi fortfarande på hockey, men hoppas nu kunna stötta och underhålla på ett annat sätt. Vi har fortfarande bäst odds på SHL och rullande studioprogram, men sporten är så mycket mer än bara elithockeyn. Fimpens Resa har blivit en långkörare, men till skillnad från Ica kommer vi aldrig byta ut Fimpen, säger Robin Olenius, PR-chef Betsson.

Se premiäravsnittet nedan.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Byrå: Med Vän

Producenter: Mårthen Bergman & Joakim Österberg

Foto: Gustav Wistre & Leo Raa

Ljud: Martin Lindström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev