Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Finska elbolaget tar hjälp av skolklasser för att bygga bi-hotell

Publicerad: 23 oktober 2020, 07:59

Bins krympande habitat har blivit en symbolfråga för miljörörelsen. För att uppmärksamma att de numera gräver ned sina elledningar har det finska elbolaget Caruna upplåtit sina ledningsgator till ”bi-hotell”.


I en ny kampanj för det finska elbolaget Caruna har TBWA Helsinki tagit hjälp av flera skolklasser för att bygga ett hundratal små ”bi-hotell”. Antalet bin runtom i världen har de senaste tjugo åren minskat drastiskt som ett resultat av förlorade habitat, bekämpningsmedel och luftföroreningar. Frågan har fått stor uppmärksamhet i medier och blivit något av en symbol för miljöförstörelse.

Tanken är att kampanjen ska lyfta det faktum att Caruna numera gräver ned sina elledningar under mark, något som gör att de tidigare ledningsgatorna i skogen blir outnyttjade

– Vi ville göra något för naturen och samtidigt skänka lite glädje till traktens skolbarn. Vi planterade blommor på en av våra ledningsgator och gav därefter byggmaterial till skolorna så att barn kan lära sig hur viktigt det är med polinering, säger Katriina Kalavainen, head of customer relations på Caruna.

Förra sommaren lanserade Nord DDB och McDonalds kampanjen ”McHive” där de byggde liknande bi-hotell fem av McDonalds-restaurangers tak. De har även byggt bi-hotell på baksidan av en rad utomhusskyltar.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.