torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Finska matvarumärket lanserar metawurst

Publicerad: 1 mars 2023, 10:16

Digital korv.

Foto: Pressbild

Det finska matvarumärket HK ger sig in i metaverse och lanserar en metawurst: ”Metavursti är en hyllning till den finska korven meetvursti och finsk matlagningsexpertis”.

Ämnen i artikeln:

VarumärkeMetaverseKampanjNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Det finska matvarumärket HK ger sig in i metaverse med en metawurst. Bolaget ska lansera fem så kallade NTF:er av korven metavursti som sedan säljs på auktionssajten Opensea.

Metakorven är en tolkning på den finska traditionella korven meetvursti och beskrivs som en hyllning, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

– Att stötta och utveckla den finska matkulturen har alltid varit viktigt för HK och vi vill fortsätta göra det även i framtiden. Metavursti är en hyllning till den finska korven meetvursti och finsk matlagningsexpertis, säger bolagets marknadschef Riikka Haarasilta-Suutarinen i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet var idén självklar då bolaget är ”i framkant bland de finska matvarumärkena i metaverse”.

– De fem Metavursti-korvarna är digitala kopier på HK:s klassiska produkt. Vi kan inte ta smak och lukt in i metaverse än – men det kan vi med design och innovation, säger byrån SEK:s kreativa chef Samuel Räikkönen.

Budgivningen på den digitala korven börjar på 0,0020 ethereum, ungefär vad ett paket korv kostar i finska matbutiker.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev