Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Firstvet djupdyker i medarbetarnas kamerarullar i ny kampanj

Publicerad: 24 november 2022, 10:34

Inhouseavdelningen har tagit fram det nya konceptet ”Tillsammans genom djurlivet” som ska stärka First trygghetsposition.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Den digitala veterinärkliniken Firstvets nya koncept utgår från Firstvet-teamets egna erfarenheter som hussar och mattar. Materialet är inhämtat från bolagets 100 medarbetare och 400 veterinärer, och de många hundar, katter, hästar, fåglar och andra djur som de äger tillsammans.

– När vi utforskade olika spår kom vi hela tiden tillbaka till våra egna erfarenheter och lärdomar. Kikar man närmare på alla klipp som vi delar med varandra på Slack varje dag inser man snabbt att där finns något äkta och emotionellt som inte går att återskapa med hjälp av ett manus. De flesta medarbetare har någon gång varit precis där våra kunder är, i de glada, roliga, svåra, underbara stunder som är djurlivet. Det var helt enkelt självklart att våra egna husdjur och kolleger skulle spela huvudrollen, säger Rebecca Crusoe, marknadschef på FirstVet i ett pressmeddelande. 

Firstvet grundades i Sverige 2016 och var då det första bolaget i världen att erbjuda veterinärbesök via videosamtal. Företaget har vuxit snabbt och finns i dag på sju marknader. Utöver den veterinära kärnverksamheten har flera nya affärsområden lagts till, såsom e-handel och beteenderådgivning. Målet är att fortsätta utveckla sin position som den primära kontaktpunkten för allt som rör digital djurvård och produkter, alltid med det veterinära perspektivet som grund.

Konceptets kärna är ett manifest som ska fungera som riktning för bolagets kommunikation framåt. Först ut är en kampanj på Youtube som följer kontorshunden Kerstins resa från valp till unghund. ”Tillsammans genom djurlivet” är framtaget in-house med stöd av handplockade externa kreatörer och produktionsbolaget NewNew.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

FirstVet:

Rebecca Crusoe, CMO

My Olsson, Designer

Steve Younas, Head of Paid User Acquisition


Externa kreatörer:

Anna Romson, Cogs Creative, Creative Lead

Daniela Westmark, Copywriter

Produktionsbolag NewNew:

Ysabel Knyphausen

Lisa Sjösten

Amanda Ekström

Simon Vallin

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev