lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Foodora vill förknippas med frihet – lanserar ”För att jag vill”

Publicerad: 11 maj 2023, 07:30

Foto: Kampanjbild

Nu lanseras den nya kampanjen ”För att jag vill”, med mål att skapa en ny version av Foodora.

Ämnen i artikeln:

FoodoraKampanjPR-kampanjReklamkampanjUtomhusreklamReklamMarknadsföring

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Enligt Mika Messa, marketing director på Foodora, har Foodoras bransch länge varit homogen. Den nya kampanjen har ambitionen att skapa emotionella band mellan konsumenten och företaget, samtidigt som man påbörjar resan mot ett nytt Foodora.

– Stora delar av kategorin är rationell, där varumärkesupplevelse har fått stå åt sidan till förmån för funktionella budskap om pris och snabba leveranser. Dessa tider är nu förbi. Vi kommer tydligare framöver på att bygga brand love, stärka den emotionella kopplingen till konsumenterna oh hitta bort från en annars generisk marknadskommunikation som finns inom vår industri, säger Mika Messa.

Kampanjen cirkulerar kring de fyra orden ”För att jag vill” och vill förknippa Foodora med frihet.

– Vi vill trycka på sakerna vi som människor gör bara för att de känns rätt. Sakerna vi gör bara för att vi vill, inte för att det finns en tydlig anledning. Vi tror att vi ibland inte gör saker som får oss att må bra på riktigt, de enkla sakerna i livet, för att vi skuldbelägger oss själva. Vi sticker ut hakan och påstår att Foodora är lika med frihet, säger Mika Messa.

Kampanjen syns bland annat på utomhusenheter, installationer kring Odenplan och på tåg i Göteborg. Det finns även en reklamfilm med bakgrundsmusiken ”I Want It That Way”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/3  

Foto: Kampanjbild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev