torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ford stärker kopplingen till Skidförbundet i ny reklamkampanj

Publicerad: 30 januari 2023, 12:15

Under 2022 meddelades att Ford blir partner till Svenska skidförbundet längd och Längdlandslaget. Nu gör de den första reklamkampanjen tillsammans, som handlar om vinterns hjältar.

Ämnen i artikeln:

FordNyheterKampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Under måndagen inleder Ford sin nya reklamkampanj ”Vinterhjältar”. Kampanjen har en stark koppling till sponsorskapet av Svenska skidförbundet längd, och cirkulerar kring vikten av drömmar, hjältar och förebilder.

I somras offentliggjordes samarbetet mellan Ford och Svenska skidförbundet längd och Längdskidåkningslandslaget. Sponsoravtalet är ett av Fords största och sträcker sig över flera år framåt, med ett uttalat mål att öka intresset för sporten bland yngre och ta grepp om hållbarhetsfrågor.

Den nya reklamfilmen följer en flicka som drömmer om att bli längskidåkare. Med hjälp av sin mammas elbil så kan hon fortsätta träna även efter ljuset i längdspåren släcks ner. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kenneth Holmgren är marknadschef på Ford och säger:

– Vi är otroligt stolta och glada över vår nya kampanj. Den är väldigt annorlunda jämfört med vad vi gjort tidigare, såväl från svenskt som från internationellt håll. I kampanjen vill vi belysa hjältar, drömmar och förebilder. 

Kampanjen är producerad av Ford Sverige inhouse med Colony som byråproducent och Social Club som produktionsbyrå.

– Detta är för oss en ny typ av samarbete, där vi valt att gå ifrån den traditionella formen med reklambyrå. Vi har tillsammans med Markus Ahlm på Colony arbetat i kreativa interaktiva sessioner utan tydliga uppdelningar. Det har varit oerhört inspirerande, snabbt och effektivt, fortsätter Kenneth Holmgren.

– Ford hade en ganska tydlig bild av vad som skulle göras och en tydlig strategi. Därför kunde vi gå rakt in i manusarbetet vilket var kanon givet att tiden var så pass knapp. I dom flesta avseendena är processen snarlik att jobbar med interna kreative resurser och kreativa resurser på en byrå. Den största skillnaden är väl att när man når fram till något man gillar kan man gå rakt vidare till produktion, säger Markus Ahlm, creative agency producer på Colony.

Arbetsgrupp

Ford Inhouse: Christoffer Strömberg, Kenneth Holmgren

Colony:

Creative Agency Producer: Markus Ahlm

Agency producer: Lena Van Der Burg

Social club:

Regissör: Jakob Arevärn

Executive Producer: Henrik Lagercrantz

Producent: Elin Jonsson

FAD: Henrik Andersson

DOP: Henning Sandström

Focus puller: Niclas Törnblom

DIT: Adam Söderholm

Gaffer: Peter Kjellberg

Best boy: Marcus Hansson

Grip: Emil Hall

Mask & Kostym: Alex Prowse

Local producent Kiruna: Hans Olov Utsi

Platschef & fixer Kiruna: Kenny Hansson

Storyboard: Pär Olofsson

Editing: Sara Hagwall, The Line

Grade: Rickard Ahlbäck, The Line

Online & 3D: Anders Bergén, The Line

Sound & Musik: Patrik Öberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev