torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Förlorade Northvolt-fabriken men ger inte upp: ”Vi är vana vid att ta oss vidare”

Publicerad: 4 mars 2022, 13:08

Trots att Skövde blev bortvalda av Northvolt vägrar kommunen att ge sig. Nu går man ut med en första platsvarumärkeskampanj för att locka andra företag.

Ämnen i artikeln:

KampanjVarumärkeNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


I februari meddelade Northvolt och Volvo att den nya batterifabriken kommer byggas i Göteborg. Trist, tänkte Skövde, som var förberedda med 400 hektar industrimark och välkomstannonser. Istället för att låta kampanjen gå till spillo gavs den en ödmjuk spinn.

– Lite snöpligt så klart, men vi Skövdebor är vana vid att ta oss vidare på vårt sätt, med fokus på nästa utmaning och mål. Vi vet att vi har ett helhetserbjudande som är få förunnat. Så då föddes idén om att nyttja ”icke-etableringen” för en marknadsföringskampanj - med fokus på att allt faktiskt är förberett, till och med din välkomstannons, säger Malin Sandegren, platsmarknadsförare på Skövde kommun.

I kampanjen har man täckt över ”batterifabrik” och företagsnamn med en lapp som efterfrågar smarta industriföretag, med förklaringen ”det blev ju ingen batterifabrik”.

– Vi ville på ett lekfullt och oväntat sätt nyttja en tidpunkt när många tänker att Skövde nog gick hem för att slicka såren. Nu sticker de ut hakan i stället och går ut med en bred kampanj för att berätta att de har ledig industriyta i världsklass. Det gör Skövde till en väldigt rolig kund att jobba med, säger Linda Olofsson, kundansvarig på Identx kommunikation, som tillsammans med arbetsgruppen tagit fram kampanjen.

Det är Skövdes första marknadsföringskampanj sedan kommunen tog fram ett platsvarumärke, men inte den sista. Skövde planerar att använda kampanjer för att lyfta sitt erbjudande och stärka sin position globalt. Platsvarumärket, inklusive etableringskampanjen, är framtagen av partnern Identx.

Annonsen kommer synas i print, digitalt, i sociala medier, utomhus och på tåg mellan Stockholm och Göteborg. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev