onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Forsman & Bodenfors gör vädertjänst för Västtrafik som hittar snabbaste vägen till solen

Publicerad: 22 juni 2022, 07:30

Resenärer kan filtrera på restid, antal byten, gångavstånd från hållplats till badplats och om man vill bada i sjö eller hav.

Foto: Kentaroo Tryman

Västtrafik en ny digital tjänst som visar vilken badplats i Västra Götaland som har bäst väder – och hur man tar sig dit med kollektivtrafiken. Forsman & Bodenfors ligger bakom kampanjen.

Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


På vilken badplats skiner solen starkast i dag? I Västtrafiks nya vädertjänst ”Tur och retur med vädret” får du veta var, samtidigt visar appen det smidigaste sättet att ta sig dit med kollektivtrafiken. 

Tanken är att underlätta för resenärerna att resa hållbart i sommar. I stället för en traditionell vädertjänst som utgår från en geografisk plats, har Västtrafik skapat en digital tjänst som utgår från det bästa vädret. Den hittar den soligaste och varmaste badplatsen i hela Västra Götaland baserat på väderdata från Yr. Den visar också hur man tar sig dit med buss, spårvagn och regiontåg.

– Vi hoppas att så många som möjligt väljer att resa hållbart i sommar. I vår stora region finns mängder av fantastiska stränder, bryggor och klippor – med den här satsningen vill vi helt enkelt påminna om det, säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik i ett pressmeddelande. 

När tjänsten ”Tur och retur med vädret” öppnas visas badplatsen med det bästa vädret och den snabbaste resvägen med kollektivtrafiken.

I bakgrunden av appen finns en algoritm som väger in både sol, vind och molnighet för att visa det bästa vädret. Tjänsten plockar väderdata från Yr, de nästan 300 badplatserna kommer från Havs- och vattenmyndigheten och reseförslagen kommer från Västtrafiks egen reseplanerare.

Den nya vädertjänsten är en del av Västtrafiks sommarsatsning, där en helt ny sommarbiljett också ingår. Biljetten släpps i appen Västtrafik to go den 15 juni. 

– Vi har precis lanserat en ny sommarbiljett som gör det möjligt att resa i hela regionen till priset av en zon. Vi hoppas att det också bidrar till att få upp ögonen för hållbar semester på hemmaplan, säger Malin Bernhardsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev