Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Friends firar 25 år – Perfect Fools bakom jubileumskampanjen

Publicerad: 18 oktober 2022, 10:57

Jubileumsfilmen kommer bland annat synas på Filmstadens biografer året ut, och har tagits fram av Perfect Fools i samarbete med Slutet är nära.

Friends jubileumsfilm ”Samtalet”, framtagen av Perfect Fools, belyser det faktum att den ökade mobbningen ställer högre krav på vuxenvärlden. Budskapet är att alltid lyssna och agera, oavsett vem du eller barnet är.

Ämnen i artikeln:

NyheterKampanjPerfect FoolsFriendsSlutet är nära

R

Redaktionen

red@resume.se


Friends har i över 25 år kämpat för en värld fri från mobbning, samtidigt visar ny statistik mörka resultat. Siffrorna har mer än fördubblats sedan förra mätningen och i Sverige är just nu tre barn utsatta för mobbning i varje klass. Jubileumsfilmen ”Samtalet” belyser det faktum att den ökade mobbningen således ökar kraven på vuxenvärlden. Budskapet? Lyssna och agera alltid, oavsett vem du eller barnet är.

Nayeli Kremb, creative director på Perfect Fools, har arbetat med projektet sedan i våras och berättar i ett pressmeddelande att utmaningen till stor del handlat om balansen mellan förtvivlan och hopp. Visionen var att kunna bidra till att fler får upp ögonen för problemet, utan det becksvarta mörker som resulterar i att mottagaren blundar.

Jubileumsfilmen kommer bland annat synas på Filmstadens biografer året ut, och har tagits fram av Perfect Fools i samarbete med Slutet är nära, där Stiftelsen Friends har bidragit med viktig kunskap och närvaro under hela processens gång. 

– Vi reagerade starkt på det faktum att många barn endast gör ett försök att berätta. Första gången kan därför innebära sista chansen. Valet föll på att gestalta det kritiska ögonblicket hela vuxenvärlden måste förbereda sig på, säger Klara Hedberg, en av kreatörerna bakom filmen, i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Kristofer Greczula ny ambassadör för Friends – släpper låt om psykisk ohälsa

Från Friends sida vill man understryka att arbetet för barns rättigheter är av högsta relevans. I en värld där man måste synas för att sticka ut, är film ett viktigt sätt för att skapa igenkänning hos mottagaren.

– Friends undersökningar visar tydligt på att mobbning är ett samhällsproblem som vi måste ta på allvar, vilket gör behovet av vårt arbete större än någonsin. På Friends arbetar vi varje dag med att sprida fungerande verktyg, dela kunskap och påverka alla som har ansvar för barns trygghet. Friends strävar efter en värld utan mobbning, det innebär att hela samhället måste med i kampen – från regeringen till du som individ. Det kan vara svårt att veta hur man ska föra svåra samtal med barn, därför har vi även lanserat Friends kunskapsbank med många praktiska tips på hur just du kan agera, kommenterar Maja Frankel, generalsekreterare på Stiftelsen Friends.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Perfect Fools:
Nayeli Kremb
Klara Hedberg
Cattis Donatello
Jesper Sjöström

 

Slutet är nära:
Jonas Hong Soo Eriksson
Alexandros Bakos
Lova Lilliemarck

 

Friends:
Lovisa Lönnebo
Naod Abera

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev