Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Friends och The Amazing Society går samman mot mobbning: ”Vill att filmen ska kännas i magen”

Publicerad: 23 november 2021, 08:34

The Amazing Society och Friends går ihop för att uppmärksamma mobbning inom ridsport med en kampanjfilm.


Ämnen i artikeln:

FriendsThe Amazing Society

För många barn är stallet en trygg zon, där hästar, ridsport och gemenskap ger goda minnen för livet. Men många ledare inom ridsporten vittnar om både kränkningar och mobbning, framför allt vi sociala medier, även på ridskolorna. För att uppmärksamma detta har Friends och The Amazing Society tagit fram kampanjfilmen Stallkänslan, som uppmärksammar problemen.

– Barns utsatthet för kränkningar, mobbning och trakasserier är ett samhällsproblem som drabbar folkhälsan. Med filmen som utgångspunkt vill vi inspirera och accelerera samtalet om vilken ridsport vi vill bygga för våra barn fri från mobbning och kränkningar, säger Maja Frankel, generalsekreterare på Friends.

Enligt en Friends-rapport har en fjärdedel av alla högstadieelever blivit utsatta för kränkningar från sina jämnåriga.

 – Mobbning och utanförskap kan ta sig i uttryck på så många olika sätt och kan vara svårt att upptäcka. För att kunna göra något åt det måste vi våga visa på problembilden och hur vi tillsammans kan stoppa mobbning – innan det händer, säger Catrine Andersson, projektledare för satsningen Trygga ledare på Svenska Ridsportförbundet.

Trygga ledare är en satsning som görs av Friends och Svenska Ridsportförbundet, som syftar att skapa just trygga ledare – som vågar säga emot och skapa trygga förutsättningar för utövarna.

– Vi vill att filmen ska kännas i magen; den ska beröra och få personen som tittar att rannsaka sig själv och förstå konsekvenserna av sina handlingar, stora som små. Genom självinsikt kan vi få folk att reagera och agera mot mobbning och utanförskap när det faktiskt händer, säger Matilda Hansson, kreatör på The Amazing Society.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

LÄS OCKSÅ: AIK uppmärksammar nätmobbning: ”Han förtjänar inte att bära AIK-tröjan”

Arbetsgrupp

The Amazing Society

Emma Klein, Projektledare

Jozef Silfverberg, Projektledare

Lisa Millberg, Produktionsledare

Carin Stegen, Kreatör

Matilda Hansson, Kreatör

Sara Wikström, Regissör

Alexandra Borg, Digital Media Specialist

 

Arbetsgrupp Externt

Lionel Cabrera, DOP

Ali Alsalem, Klippare

William Engström, Colorist

Hampus Kung, Kompositör

Charlie Persson, Ljudtekniker

Kristian Löveborg, Gaffer

Adrian Wretljung, B-fotograf

 

Dagsljus

Online Voices

The Talent Group

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

FriendsThe Amazing Society

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.