tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Fyra museer kampanjar för kulturens hälsofördelar

Publicerad: 3 januari 2023, 13:15

Efter att inträdesavgifter införs på museer igen efter årsskiftet går Världskulturmuseerna ut i kampanj, och lyfter kultur som ett viktigt komplement till träning.

Ämnen i artikeln:

VoltNyheterKampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Sedan årsskiftet har kompensationen för att ha fri entré på museum avskaffats, vilket innebär att flera statliga museer behöver införa entréavgifter. För att underlätta för museibesökare inför Världskulturmuseerna (Medelhavsmuseet, Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Världskulturmuseet) ett årskort för sina fyra museer. 

För att lansera kortet går man ut i en kampanj där man lyfter fördelarna med kultur för hälsan, tillsammans med Volt. I den nya kampanjen uppmanas folk att komma i gång med kulturen genom att investera i ett årskort för 140 kronor. Enligt studier från bland annat Världshälsoorganisationen WHO är det nämligen hälsofrämjande att ta del av kultur.

– Att spana in en grekisk gud lite då och då kan nog skänka mer sinnesro än att till varje pris försöka se ut som en, säger Joakim Skoglund, marknadschef på Världskulturmuseerna. 

– Skämt åsido är det väl på tiden att vi vidgar begreppet hälsa. Särskilt i den stressade och oroliga tid vi lever i nu. Sedan tidigare vet vi att museibesök bidrar till bildning och att bättre förstå sig själv och sin omvärld. Att kultur är bra för både kropp och själ är en fråga vi ser stor potential i att driva vidare under året, det är outforskad mark.

Kampanjen är framtagen med Volt och kommer synas utomhus, i print, och i sociala medier.

– Att koppla samman kultur och hälsa kändes på en gång sant, intressant och relevant. I stället för att behöva ses som ett kostsamt kulturalternativ positionerar vi Världskulturmuseerna som ett billigt hälso- och bildningsalternativ, säger Jörgen Berglund, creative director på Volt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev