Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Gamingprofiler ska hålla unga sällskap på julafton

Publicerad: 17 december 2020, 14:01

I Volts julaftonsaktivering för Bris får Lars Lerin maka på sig till förmån för flera gamingprofiler. Förhoppningen är att nå unga som firar jul i ensamhet.


Ämnen i artikeln:

BrisVolt

I år har hedersuppdraget att hålla det svenska folket sällskap, och tända det traditionsenliga ljuset, på julafton gått till den värmländske konstnären Lars Lerin. Valet av julvärd har hyllats, men frågan är hur många unga som ser Lerin som ett meningsfullt sällskap. 

För att erbjuda dem något annat har Bris därför slagit sig samman med Svenska e-sportförbundet. Tillsammans kommer de den 24 december sätta flera gamingprofiler i en liknande studio som SVT:s, profiler som under dagen kommer hålla följarna sällskap. De kommer även att spela tillsammans med de som följer sändningen.

– När allt fler unga vänder sig till nätet för sina frågor, funderingar och social samvaro vill vi på Bris påminna om att vi finns där för den som vill prata. Tillsammans med Svenska E-sportförbundet kan vi påminna om att vuxenvärlden finns som stöd för unga, på ett sätt som blir lustfyllt och i en kontext där många av dem redan befinner sig, säger Anna Holmqvist, kommunikationschef på Bris.

Aktiveringen är framtagen av Volt. 

– Julen ska vara en trygg och rolig tid för alla barn och unga, men den traditionella julen är inte rätt för alla. För oss är det viktigt att julfirandet utgår från barnens intressen, att de har möjlighet att fira på̊ sitt sätt och att de har alternativ till vad som traditionsenligt har erbjudits. Vi i Svenska E-sportförbundet tror starkt på̊ projektet med digitala julvärdar och vill på̊ alla vis vi kan, bidra till en jul för alla barn och unga, säger Jonas Öberg, talesperson för Svenska E-sportförbundet.

De e-sportsprofiler som kommer att sända är Fortnite-spelaren Kevzter, World of Warcraft-mormorn Jenyfear, Roblox-streamern Tomu och E-sportsföreningen Prima. Sändningarna kommer att ske på profilernas respektive Twitch-kanaler. Under sändningarna kommer de även att visa information från Bris och under den sistnämnda sändningen kommer en kurator från organisationen sitta med för att svara på frågor.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BrisVolt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.