Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Generation Pep och Forsman & Bodenfors lanserar världens första musikvideo med 10.000 steg

Publicerad: 19 januari 2021, 13:08

Just när coronarestriktionerna begränsar barnens möjligheter att idrotta släpper Generation Pep en musikvideo där en nioårig stjärndansare gör en unik koreografi med 10.000 steg till specialskriven musik av franska EDM-duon Justice. Musikvideon är regisserad av Filip Nilsson.


Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Endast två av tio barn i Sverige når upp till den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag. Det visade den årliga undersökningen Pep Rapporten, som Generation Pep genomfört bland barn och ungdomar i Sverige visar också att tonårstjejer är den grupp som rör sig minst.

För att få fler att röra på sig lanserar nu organisationen den världsunika kampanj, Dance 10.000, med bland annat en musikvideo med den första koreograferade dansen innehållande 10.000 steg, just det antal steg som ofta används som ett riktmärke för daglig fysisk aktivitet.

– Vi vet att barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite, och den negativa trenden har tyvärr fortsatt under pandemin. Men varje steg räknas, det viktiga är inte antalet steg eller just tiotusen steg, det viktiga är att vi rör oss varje dag. Vi hoppas att den här kampanjen kan inspirera fler till att dansa och känna rörelseglädje, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep i en kommentar.

I musikvideon ser vi hur en ung tjej vaknar upp på morgonen för att sedan direkt börja röra sig i takt till musik. Hon går upp och fortsätter dansa ut på gatan i bostadsområdet, ner i tunnelbanan, in på skolan och i idrottshallen innan hon går hemåt igen. I slutscenen kastar hon sig på sängen hemma i rummet samtidigt som den stegräknare som synts i bild under hela musikvideon till slut når 10.000 steg. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Musiken i videon är specialkomponerad för kampanjen av franska EDM-duon Justice. Det är en ny version av deras hitlåt D.A.N.C.E. från 2007 som hörs i videon – och ena halvn av duon, Gaspard Augé, dyker också upp i en cameo, som vaktmästare på skolan.

Generation Pep bildades 2016 av Kronprinsessan Victoria  och Prins Daniel med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

– Hela samhället behöver engageras i barn och ungas hälsa. Alla behöver ta ansvar för att kunna skapa den förändring som behövs för att alla barn och ungas ska få möjlighet och ha viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Barndomen går inte i repris, kommenterar Carolina Klüft.

Musikvideon har redan fått stor spridning i sociala medier. Kampanjen består också av instruktionsfilmer och tutorials, som uppmuntrar fler att testa på dansstegen från filmen.

Dessutom involveras både frivilliga ambassadörer och de partnerföretag som är knutna till Generation Pep. .

Den kreativa idén och kampanjplanen är framtagen av Forsman & Bodenfors, filmen är inspelad på olika platser i Stockholm av svenske musikvideoregissören Filip Nilsson. Fotografen är Mattias Rudh och efterbearbetningen är gjord av Swiss och Company3. För hjälp med aktiveringen har Verizon Media, Social Zense och flera ambassadörer och influencers hjälpt till.

Flera av de inblandade aktörerna i projektet har ställt upp utan ersättning. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.