fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

”Gnuggisar” ska få barn att sluta klia på insektsbetten

Publicerad: 8 juni 2020, 12:23

Apotek Hjärtat delar ut gratis engångstatueringar som inkorporerar insektsbetten i tatueringen. Förhoppningen är att det ska leda till färre infekterade bett.

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatWenderfalck

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Att klia på insektsbett hör barnasomrarna till, huruvida det är det bästa för att lindra smärtan är en annan sak. Kliar man för mycket ökar nämligen risken för att bettet blir infekterat.

När högsommaren, och därmed insekterna, nu är i antågande går Apotek Hjärtat och Wenderfalck ut med ett initiativ som ska få barn att hålla fingrarna i styr. Med start i dag kommer Apotek Hjärtat att dela ut gratis barntatueringar, i folkmun kallade ”gnuggisar”, med olika insektsmotiv. Tatueringarna inkorporerar själva bettet och ska därigenom få barn att sluta klia. Tatueringarna är illustrerade av tatueraren Victoria Sundqvist.

– Vi vet att det kan vara knepigt att få barn att inte klia på sina bett, och som förälder kan det vara svårt att alltid hålla koll. Förhoppningen är att tatueringarna ska hjälpa barnen att inte agera på impuls. Om betten ändå klias sönder är det bra att tvätta med lite sårtvätt eller tvål och ljummet vatten, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Arbetsgrupp

Byrå: Wenderfalck

Nathalie Folkeryd, PR-rådgivare

Hampus Fernström, projektledare

Daniela Westmark & Julia Högberg, copy

Joel Klasén, Designer

Sofi Viebke, PR-konsult

Maria Strandlund, kundansvarig
Nils Nyebølle, produktionsledare

Kund: Apotek Hjärtat

Isabella Rönnmark, PR-ansvarig

Anna Mossklint, projektledare marknadskoncept

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev