måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Gör variant på #kavlaupp – för hundar

Publicerad: 30 augusti 2021, 09:13

Veterinärappen Firstvet väljer att lyfta vikten av att vaccinera sina hundar på samma sätt som den påkostade vaccinationskampanjen #kavlaupp.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Vikten av vaccinering har knappast undgått någon. I våras lanserade Komm, i samarbete med Björn Rietz, The Amazing Society, Nord DDB och Micael Bindefeld, kampanjen #kavla upp i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19. Med rabatterat medieutrymme, donationer och ett stort följe kända personer som ställde upp fick kampanjen stor uppmärksamhet från start. Den pågående kampanjen ledde också till viss debatt i branschen. Under sommaren spreds också motkampanjen, #kavlaner.

Det är inte bara människor som vaccineras mot covid-19. I en ny kampanj för sociala medier riktar sig veterinärappen Firstvet till alla hundägare. Kampanjen bygger helt och hållet på samma kreativa idé som #kavlaupp förutom att hundar frontar annonserna i stället för människor. Hashtagen är utbytt till #sittstil.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med Shomei.

LÄS MER: Kavlaner-grundaren svarar på kritiken

– Ju fler hundar som vaccineras desto bättre för alla hundar. Vårt mål är att förenkla livet för djurägare bland annat genom att komma med råd hur man kan förebygga sjukdomar så att djuren håller sig friska längre. Och där kommer vaccin in som en stor och viktig del, säger Firstvets marknadschef i Sverige Josefin Grip till Resumé.

Hur gick diskussionen som ledde fram #sittstill?
– När vi ska ta en spruta i axeln blir det mycket lättare för sjuksköterskan eller läkaren om vi först kavlar upp ärmen. När en hund ska ta en spruta blir det mycket lättare för veterinären om hunden sitter still. Därför har vi döpt kampanjen till #sittstill.

Initialt är Facebook och Instagram huvudmedier för kampanjen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev