Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Gotland vill minska smittorisken – med riddare

Publicerad: 20 juli 2020, 07:51

Riddarna ska påminna de gotländska besökarna om att hålla avstånd och tvätta händerna.

Foto: Press

Region Gotland har anlitat ett riddarsällskap med uppdraget att uppmana semesterbesökare om att hålla avstånd. ”Det känns jättekul att vi fick med riddarna på detta”, säger Sven Montelius, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Gotland.


Ämnen i artikeln:

Gotland

Semesterveckorna är i gång och många svenskar väljer i år att resa inom landet, när möjligheten till utlandsresor kraftigt begränsats till följd av coronapandemin. 

Gotland hör till en av flera platser där besöksantalet kraftigt går upp under sommarmånaderna. För att minska risken för smittspridning av coronavirus tar de nu till en annorlunda metod. 

Region Gotland och näringslivsorganisationerna på Gotland har anlitat Riddarsällskapet Torneamentum, som ska rida ut till populära platser på Gotland och sprida budskapet ”Tillsammans tar vi ansvar”. 

– Det känns jättekul att vi fick med riddarna på detta. Vi tror det kommer hjälpa till att påminna om budskapen som vi alla känner till vid det här laget, men som är så lätt att glömma när vi blir distraherade av annat i sommartider säger Sven Montelius, tillförordnad smittskyddsläkare i Region Gotland, i ett pressmeddelande.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gotland

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.