Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Gotlands fulaste gräsmatta ska utses – för att motverka vattenslöseri

Publicerad: 18 juli 2022, 12:06

Det är torrt. Klimatförändringar och högre temperaturer har gjort att vattennivåerna sjunker. För att uppmana folk att hushålla med vatten startar region Gotland tävlingen ”Gotlands fulaste gräsmatta”.


Ämnen i artikeln:

GotlandKampanjNyheter

Att se gräsmattan bli gul och torr kanske inte är så roligt. Men den som duktigt hushåller med vatten har chansen att vinna den nyinrättade tävlingen ”Gotlands fulaste gräsmatta”. 

– Vattenbristen på Gotland är allvarlig. Vi vill med detta initiativ lyfta fram goda föredömen och inspirera till en minskad vattenanvändning, säger Mimmi Gibson, t.f. marknads- och varumärkesansvarig för varumärket Gotland på Region Gotland.

Genom att lägga upp en bild på Instagram med hashtaggen #gotlandsfulastegräsmatta kan man vinna en trädgårdskonsultation på två timmar. Juryn, som bedömer vilken gräsmatta som är fulast, består av Gotlands Medias Johan Mattisson, Sata Gistedt som driver Saras Hem & Trädgård, och Mimmi Gibson från region Gotland. 

Kampanjen är framtagen med Differ Agency.

LÄS OCKSÅ: Kreativitet är en viktig ingrediens i offentlig kommunikation: ”Gamla riktlinjer är inte alltid till hjälp”

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

GotlandKampanjNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.