Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Grace Jones tackar nej till coola betallösningar i reklamfilm för Barclay

Publicerad: 27 oktober 2021, 11:55

Barclay ger sig in i ”köp nu - betala senare”-marknaden och riktar en känga mot sina konkurrenter i en reklamfilm med Grace Jones.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Till tonerna av cool musik beklagar popstjärnan Grace Jones att allt ska försöka vara coolt i dag. I reklamfilmen slussas vi mellan karaktärer, som alla försöker vara trendiga på allt mer pråliga sätt. En mops som tatuerar, armhålor färgade neongröna, och en måltid serverad i en högklackad sko är några exempel.

”Till och med hur vi betalar måste vara coolt”, säger Grace Jones. 

Samtidigt nekas en cowboy-klädd mans betalning med det triangelformade kortet ”Kool Kredit” – kanske en nickning till rivalen Klarna?

”Jag vill ha mer än så,” konstaterar hon och listar fördelarna med Barclaycard, som säkerheten. 

Droga5 står bakom reklamen och Matt Hubbard, kreativ chef på Droga5 London, säger till Campaign att:
– Grace Jones är utan tvekan den coolaste människan på planeten. Vi kunde inte tänka oss någon bättre person att ”call out” bullshit till betalleverantörerna som prioriterar coolhet framför att vara säkra och hjälpsamma.

Se filmen nedan.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.